Vuit restaurant de la Vall de Llémena s'han associat sota la nova marca comercial "Cuina de les Carboneres", amb l'objectiu de promoure la gastronomia de la zona i convertir-se en un dels principals atractius turístics de la Vall.

Entre els associats hi ha tres restaurants de Canet d'Adri: Can Joan d'Adri, El Celler de l'Adroher i la Sala Canet; tres de Sant Gregori: El Racó d'en Pep, Ocells Perduts i Rostisseria El Paratge; un de Cartellà: Can Xifrà; i un de Granollers Rocacorba: Can Perot. La iniciativa té les portes obertes i aquests restaurants esperen que en el futur s'hi vagin incorporant nous associats per fer crèixer la marca i la seva popularitat. La marca "Cuina de les Carboneres" vol ser un homenatge a l'ofici dels antics carboners que el segle passat feinejaven a la Vall. Abans de l'arribada del gas i l'electricitat, els cuiners de la Vall utilitzaven el carbó en els seus fogons.