Quan va començar, comptava estar tant de temps en política?

Sí, perquè la política m'ha agradat des de molt jove, jo volia ser alcalde i mai em vaig plantejar si seria de curta o llarga durada.

Quina és la seva motivació per continuar al cap de tant de temps?

Sempre he tingut l'esperit de treballar per l'Ajuntament, i per ser alcalde també t'ha d'anar una mica la «marxa», perquè has d'estar pendent de tot el que passa, estar sempre a punt per donar un cop de mà... A mi no m'agraden les grans obres sinó les coses petites, ajudar la gent a tenir millor el seu carrer, a viure més bé... En 24 anys, jo només he fet una inauguració, que va ser la de la nova Casa de la Vila. Les inauguracions les fa la gent dia a dia, no cal anar ben mudats i que vingui gent de fora.

La proximitat amb els veïns i l'exposició a les crítiques és un punt en contra?

Els alcaldes que portem tant de temps és perquè la proximitat ens va bé, si fóssim distants la gent ens faria fora. Tan bo és donar un «sí» com un «no» raonat. Has de ser sincer, i si fas les coses bé i sense mala intenció, el temps t'acaba donant la raó.

De què se sent més orgullós?

Potser del fet que amb la gent hi sóc més amic que no alcalde. Sempre he intentat ser molt pròxim.

I hi ha hagut mals moments?

No, i això que entre abocadors i sòls industrials... Però al final el temps ens ha donat la raó: si vols fer coses t'has d'arriscar. Davant les adversitats tinc tendència a la superació, no a la depressió. Home, hi ha hagut moments complicats: quan vam desenvolupar, el 1996, el sòl industrial amb mil milions d'inversió, em van dir que estava boig, i ara s'ha vist que la bogeria hauria estat no fer-ho.

Té data de caducitat?

No hi penso gaire, no sé si em presentaré el 2015 o el 2019. Tinc l'avantatge de tenir la mateixa energia del principi, però més experiència.

Quin és el secret per seguir guanyant?

Malament quan un alcalde no es pot posar davant d'un veí i preguntar-li si mai li ha fallat. Si ho pots fer, és que tens la confiança de la gent. Hem anat fent les coses bé, i tinc la sort que d'una afició i una passió n'he pogut fer una professió.