Antoni Guinó és l'alcalde de Maçanet de la Selva des de fa poc més d'una setmana i ho és amb un equip de govern de cinc regidors, és a dir, una minoria, ja que el ple està tretze edils i ni calen dos més per tenir una majoria estable. Per aquesta raó el cap de Convergència i Unió (CiU) de Maçanet de busca aliances, abans de presentar el nou cartipàs per ampliar el seu govern.

Un fet que des del dia de les eleccions en què va sortir força guanyadora ha destacat i, de fet, en el seu discurs d'investidura va ressaltar que si bé era el nou alcalde en aquells moments en minoria això ho era "de moment perquè la meva voluntat és perseverar per aconseguir que vostès no vegin aquest alcalde i aquest equip de govern com a adversaris sinó com a persones del poble a qui el poble ha confiat el govern municipal", va remarcar llavors.

Davant d'això i abans de presentar el nou cartipàs en sessió plenària hi està havent moviments entre les forces polítiques per arribar a pactes i Guinó no amaga que els seus dos possibles socis poden ser tant el grup d'Acord per Maçanet (AM) com el del Partit Socialista (PSC). Ambdues formacions polítiques, però, asseguren que de moment Guinó no els hauria ofert res, i el PSC durant la investidura de Guinó va ressaltar en tot moment que la seva idea era reeditar un tripartit, és a dir un pacte entre els grups municipals del PSC, AM i 9M. Un acord que no va prosperar com han destacat els caps del PSC i 9M els darrers dies per la negativa del portaveu d'AM Antoni Trincheria d'arribar a un pacte amb unes clàusules marcades de futur govern abans del ple d'investidura i no després, com és el que pretenia la formació d'AM per convertir en nou alcalde de Maçanet a Trincheria.

El que té clar tant Guinó com el cap de 9M Josep Romaguera és que ambdós grups municipals no pactaran de cap de les maneres per a formar govern, ja que són dues forces polítiques clarament enfrontades. Un dels fets que ho ha fet darrerament és una denúncia a Fiscalia per part de 9M contra el cap de CiU per presumptes irregularitats urbanístiques de l'aleshores tinent d'alcalde de Maçanet, que governava amb el PSC.

AM o PSC fan majoria amb CiU

Per tant, només quedarien tres forces més del plenari amb les quals el nou alcalde podria afrontar aquest nou mandat a Maçanet i no seguir en minoria. En prinicipi l'opció del PP sembla descartada perquè només és un edil i per tant, no dóna un govern de majoria. I les altres dues possibilitats són: en primer lloc governar i, per tant, tornar a pactar amb el seu exsoci de govern, el PSC, que el va fer fora del govern aquest darrer mandat, quan els socialistes tenien l'alcaldia i, llavors, tot el grup de CiU va dimitir en bloc perquè l'alcalde va fer fora Guinó. I en segon lloc, hi ha l'opció d'un acord amb AM, que és la que sembla que va guanyant força, ja que amb la resta de grups el pacte podria ser més complicat degut a les desavinences d'anteriors pactes de govern.

Tot i això, el portaveu d'AM, Antoni Trincheria, va assegurar ahir que no hi ha cap pacte per ara i que Antoni Guinó tampoc s'ha acostat al seu grup per formalitzar un pacte per als propers quatre anys a l'ajuntament de Maçanet. Des del PSC, Tomàs Reyner assegura que tampoc es planteja el pacte en aquests moments com va assegurar en el ple d'investidura, però tampoc el socialista tampoc tanca per complet les portes a Guinó.