La seva fillastra tenia 10 anys i Jesús Martínez Marichal, de 60 anys i veí de Roses, no va considerar reprovable prescindir de la pietat paternal per satisfer la seva apetència sexual amb ella. A tal fi es va entregar des de juliol del 2007 fins desembre del 2008, moment en què la criatura va explicar a la filla biològica del seu padrastre la situació i aquesta va trobar el relat completament verídic. Ella ja havia experimentat la lascívia del seu progenitor.

Martínez Marichal es va negar ahir, durant la celebració de la vista oral, a respondre les preguntes del ministeri fiscal i l'acusació particular amb relació a aquests fets i la defensa va ser oportuna en les seves qüestions per tal d'aconseguir que l'acusat d'abusar sexualment de la nena declarés que les relacions amb aquesta -consistents, segons ell, en penetracions vaginals- van ser "consentides". En els seus escrits de conclusions prèvies, tant el ministeri públic com l'acusació particular esmenten que la menor va ser víctima de penetracions anals, bucals i vaginals, a banda de tocaments a les zones erògenes. Tot realitzat sense el seu consentiment.

"Quan ella cridava de dolor ell li tapava la boca", va relatar la mare de la víctima. La mateixa va justificar el fet que no s'assabentés de l'assumpte fins que la mateixa noia el va relatar donat que aquesta hauria estat forçada a silenciar els abusos sota l'amenaça de quedar-se òrfena si transcendia el que el seu padrastre l'obligava a realitzar gairebé diàriament.

La mare va fer ús del seu testimoni per il·lustrar a la sala com hauria estat rebutjada per qui encara és el seu marit quan aquest va començar a forçar la menor.

L'estratègia de la defensa es va centrar a tractar de demostrar que la criatura era madura sexualment. En base a això, va donar a entendre que durant els dos anys que la menor va estar-se a l'Equador amb la seva àvia mentre la seva mare estava aquí hauria rebut una educació sexual avançada que l'hauria capacitada per decidir mantenir relacions sexuals a voluntat. L'imputat s'enfronta a 12 anys de presó per un delicte continuat d'abusos sexuals.