21 de juny de 2011
21.06.2011

Jaume Torramadé promet abaixar sous i eliminar càrrecs a la Diputació

Creu que compaginar la presidència de l'ens amb l'alcaldia de Salt no li comportarà problemes

21.06.2011 | 10:59
Jaume Torramadé (UDC).

El president d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ja ha fet oficial que l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, serà el nou president de la Diputació de Girona. Torramadé és diputat des del 2000 i ha estat portaveu del grup de CiU, a l'oposició, en aquest darrer mandat. El nou president ha avançat que s'han d'abaixar sous i eliminar càrrecs de lliure disposició. "Calen mesures correctores perquè la institució ho necessita i perquè en context de crisi no es poden fer despeses que no estiguin justificades", ha assenyalat Torramadé, que es convertirà en el primer president de Diputació que aconsegueix Unió des del 1979.

Tal com va avançar Diari de Girona, el nom de Jaume Torramadé feia dies que sonava en les travesses per a la presidència de la Diputació de Girona. Torramadé havia estat vicepresident de l'ens del 2000 al 2007 (fins al moment que CiU va quedar a l'oposició) i, des de llavors, ha estat portaveu del grup.

Els resultats de les eleccions municipals han retornat Torramadé a la primera fila de la política ja que ha recuperat l'alcaldia de Salt -que havia quedat en mans de la socialista Iolanda Pineda el 2007- i, a més, ascendeix al primer lloc de la Diputació de Girona. "Em fa molta il·lusió perquè és una institució que en general fa les coses ben fetes i sempre s'hi pot comptar", ha declarat Torramadé.

Entre els motius que justifiquen la seva elecció, el futur president ha explicat que Unió no ha tingut mai cap presidència d'una diputació catalana i que, després dels resultats del 22 de maig, s'havia decidit que una de les quatre diputacions catalanes fos per a UDC. A aquest fet, Torramadé hi afegeix la seva llarga trajectòria dins l'ens, on ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat. "Crec que conec bé la casa i posar algú que ja té trajectòria és un aval en una situació de crisi", ha justificat.

Entre els principals reptes que s'ha marcat per als pròxims anys, Torramadé ha explicat que vol aconseguir més recursos per als ajuntaments "no només en forma de diners, sinó de serveis". "Els ajuntaments han de seguir comptant amb la Diputació", ha afirmat.

A més, Torramadé ha avançat que cal aplicar "mesures correctores" tant pel que fa als sous -l'actual president, Enric Vilert (ERC), es va apujar el sou un 40% en arribar a la Diputació- com als càrrecs de lliure disposició. Torramadé ha afirmat que cal reconduir aquesta situació perquè "la institució ho necessita" i perquè en un context de crisi "no es poden fer despeses que no estiguin justificades".

Per a Torramadé, compaginar l'alcaldia de Salt -un municipi gran i dels que tenen un índex major d'immigració- amb la presidència de la Diputació de Girona no ha de comportar cap problema. De fet, al·lega que la proximitat de Salt amb Girona és un punt afegit i recorda que hi ha altres alcaldes que compaginen la tasca municipal amb ser diputats a Barcelona o Madrid.

La previsió de Torramadé és que el ple per constituir la Diputació es faci a mitjan juliol i ha afirmat que una de les primeres actuacions que vol fer és conèixer l'estat d'execució del pressupost actual. D'aquesta manera, ha dit, es podrà saber si queden diners per emprendre noves mesures. De moment, no ha avançat com pensa distribuir les àrees ni qui les ha d'ocupar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema