L'Ajuntament de Palamós va votar ahir per unanimitat les retribucions i indemnitzacions que percebran durant aquest mandat l'alcaldessa i els regidors municipals. Els sous van comptar amb els vots favorables tant de l'equip de govern com de l'oposició perquè no hi ha cap increment respecte de la reducció del 5% que es va aprovar l'any passat. En aquest sentit, el regidor d'ERC, Dani Reixach, va manifestar que estaven amatents a aquest assumpte per si es produïa alguna puja, que no va ser. Així, l'alcaldessa, Teresa Ferrés, manté la dedicació exclusiva i el sou de 3.498,85 euros bruts mensuals en 14 pagues.

Pel que fa a la resta dels membres de l'equip de govern (vuit regidors) i que tenen delegades diferentes responsabilitats de les àrees municipals, tindran tots una dedicació parcial de 1.162,80 euros bruts mensuals i una dedicació mínima de 20 hores setmanals. La distribució de la dedicació exclusiva per l'Alcaldia i la parcial per als regidors de integren el govern es conserva com s'ha fet els darrers anys.

Pel que fa als regidors de l'oposició (cinc de CiU, dos d'Esquerra i un del PP), percebran indemnitzacions per les assistències als diferents òrgans col·legiats municipals: 503,88 euros per assistències a plens i 29,07 per assistir a les comissions informatives.

Així, aquestes són les mateixes xifres que, segons fonts municipals, han cobrat els representants municipals de Palamós durant els darrers 11 mesos, ja que el juliol de l'any passat el ple va aprovar reduir-se les retribucions un 5%, com també es va fer als funcionaris. Aleshores, el 2010, els sous dels representants municipals ja portaven dos anys congelats.