L'Ajuntament d'Anglès planta cara al Departament de Salut i reclama que el Centre d'Atenció Primària (CAP) del poble es mantingui obert les nits i per tant, que de les vuit del vespre a les vuit del matí es mantingui el servei d'urgències. Anglès és el primer poble de la Selva interior que expressa la seva disconformitat vers aquest tema en format de moció en un ple.

Aquest text es va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups municipals (PAU, PSC i CiU) després que tot apunta que el juliol hi haurà un canvi en els serveis urgències d'aquesta zona de la comarca que suposarà que totes les guàrdies nocturnes s'acabin reunificant i per tant, centralitzant en l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Santa Coloma de Farners, com a únic punt d'atenció continuada de la Selva interior.

Aquest fet ha propiciat queixes del personal sanitari de la zona durant els darrers dies perquè no veuen bé aquesta "retallada" que es vol dur a terme des de Salut per economitzar, ja que consideren que el territori de la Selva interior té unes característiques geografiques especials, amb distàncies àmplies entre municipis i carreteres amb revolts, entre d'altres. Aquest fet, a parer seu suposaria que si cal una reunificació de les guàrdies, que almenys hi haguessin dos punts d'urgències en aquesta àrea, un a la zona d'Arbúcies per donar servei a pobles com ara Riells, Breda, Hostalric i l'altre, a la capital de la Selva, que donés el servei a municipis de la plana com Maçanet, Vidreres, etc.

Aquesta reunificació de les guàrdies de moment no està confirmada oficialment per part del Govern català però el consistori d'Anglès va decidir portar aquesta moció per via d'urgència al ple, que també es distribuirà a d'altres pobles per fer força davant de Salut i també després que l'entitat Veu del Poble d'Anglès entrés un escrit a l'ajuntament junt amb unes 300 firmes, per reclamar que el CAP segueixi tenint servei d'urgències.

El cartipàs de PAU

Per altra banda, en el ple d'ahir també es va donar compte del nou cartipàs, així com de les retribucions que rebran el nou equip de govern del grup PAU, que té majoria absoluta, i també els dos grups que hi ha a l'oposició (CiU i PSC). Per aquest mandat, com ja va avançar Diari de Girona, s'incorporen sis càrrecs de confiança i l'alcalde Pere Espinet serà l'encarregat de coordinar les àrees i cobrarà 895 euros mensuals, la meitat que l'anterior batlle.