L'Ajuntament de Llagostera va explicar ahir que ha iniciat un procés de participació ciutadana amb l'objectiu de "millorar la gestió i l'eficiència" de les poli?tiques pu?bliques que es duen a terme al municipi. En aquest sentit, han encarregat a una consultoria una enquesta que respondran els veïns del poble. L'objectiu principal és, segons van detalllar, "promoure i canalitzar espais de reflexió conjunta entorn dels diferents temes que afecten la vida quotidiana del municipi, i així fer possible una major corresponsabilitzacio? dels ciutadans i les ciutadanes en els afers públics de la vila".

L'Ajuntament de Llagostera va informar que per tal d'assegurar la qualitat del projecte, que ha rebut una subvenció de la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, ha encarregat a la consultoria sociopolítica Neòpolis iniciar les tasques d'aquest procés participatiu.

Per tal d'explicar aquest procés s'ha organitzat una xerrada informativa que tindrà lloc el proper dijous 30 de juny a les 21 hores al local Social de La Caixa. El procés de consulta es basarà en un qüestionari que es repartirà casa per casa perquè sigui contestat en família. "Es tracta de reflexionar sobre els principals temes de present i futur del poble; entorn natural i medi ambient, promoció econòmica, comerc? i turisme, equipaments i serveis, esdeveniments i activitats festives i culturals, model de poble, etc", explica l'Ajuntament. Posteriorment, i mitjanc?ant una jornada de deliberació en forma de taller participatiu, que es realitzarà durant el mes d'octubre, la ciutadania elaborarà propostes d'actuació concretes. Unes propostes que l'Ajuntament, "prèvia valoració política i tècnica, tindrà en compte a l'hora d'elaborar els pressupostos de l'any que ve".