El nou alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, va demanar ahir "responsabilitat" i "paciència" als diferents grups de l'oposició respecte a la proposta de retornar el passeig marítim al doble sentit de circulació. Codina va explicar, a més, que ha fet arribar un escrit a Costes, perquè els diguin si necessiten autorització per fer els canvis o no, ja que l'inspector del departament que es va reunir amb l'oposició va assegurar que no era necessari. Codina creu que tindran la resposta la propera setmana.

Cal recordar que el passat dilluns, tots els grups de l'oposició de Lloret -Millor, PSC, PP, ICV i ERC-van acordar en una reunió presentar una moció conjunta per instar el govern en minoria de CiU a tornar al doble sentit de circulació el passeig marítim, ja que asseguren que l'actual provoca "col·lapses" molt importants. Codina va respondre a tots els partits que tinguin "paciència" i actuïn amb "responsabilitat", tenint en compte que ja som a l'estiu i els canvis podrien afectar a la temporada turística. "Crec que ara mateix hauríem d'estar per la temporada turística, que és el més important, i no fer canvis al passeig que podrien acabar molestant als turistes", va explicar Codina. "Si ens trobessim al mes de gener, ens ho podríem replantejar, però a les portes de l'estiu el millor és esperar", va afegir.

Codina va destacar, a més, que els canvis "no són tan fàcils", ja que caldrà modificar tota a senyalització vertical, crear els dos carrils i eliminar el carril esport, però tenint en compte que l'asfalt té una coloració diferent. Per tot plegat, des de CiU es creu que el millor és esperar que passi l'estiu i veure com funciona. "Com a grup municipal volem esperar, però primer hem de saber si cal o no autorització i llavors informarem a tots els grups. Ara bé, si l'autorització és necessària, llavors ja no hi haurà opció", va destacar Codina.

El nou alcalde va defensar, també, que el retorn al doble sentit no és la solució als problemes de trànsit i creu que les novetats amb la central reguladora de trànsit poden fer millorar la fluïdesa. "El doble sentit no és la solució. Fins ara l'hem tingut i jo he vist els dos sentits parats a l'estiu. Amb la nova regulació semafòrica, crec que la situació millorarà", va afirmar.

La policia també esperaria

Per altra banda, Codina també va destacar que amb converses amb el cap de la policia local de Lloret, aquest li ha manifestat que el millor seria esperar: "Vaig parlar amb el cap de la policia i ell creu que el millor seria deixar passar l'estiu. Veuen molt complicat fer-ho ara".