L'Ajuntament de Calonge va celebrar ahir al migdia el primer ple del mandat, que ja va aixecar crítiques i queixes. En el ple es va donar compte de les delegacions de l'equip de govern i es van aprovar les retribucions dels regidors. La de l'alcalde, Jordi Soler, és la que ha aixecat la polèmica per cobrar 4.429 euros bruts al mes en 14 pagues. Els socialistes van comentar en el ple que en moments econòmicament difícils no toca aquest sou. En un comunicat posterior, van concretar que la puja del sou de l'alcalde respecte del que va cobrar l'últim any de mandat és d'un 41,27%. Soler va defensar que el sou que percebrà està dins dels paràmetres de la «banda més baixa del que aconsella l'Associació Catalana Municipis» per a municipis com el de Calonge, que té uns 11.000 habitants, i sense comptar que és un municipi turístic. Les retribucions es van aprovar amb el vot favorable del govern (CiU i ERC) i el PP, i en contra del PSC, Sant Antoni Independent i Ciutadans de Calonge i Sant Antoni.

L'altra dedicació parcial és per Josep Darnés, que percebrà 1.520 euros al mes, quantitat que no s'ha tocat. Quant a indemnitzacions per assistència, que cobraran la resta de regidors, tant del govern com de l'oposició, algunes es mantenen, d'altres pugen i d'altres baixen.

Al ple, el regidor de CCSA, David Llensa, també va criticar el sou de l'alcalde per ser superior al de Palamós, un municipi més gran, on l'alcaldessa ha mantigut la remuneració en 3.498,85 euros bruts mensuals en 12 pagues.

Quant als números del PSC, el seu portaveu Antoni Esteve va explicar que si l'anterior mandat l'alcalde cobrava 3.300 euros al mes, que es va reduir el sou en un 5% per la crisi quedant en 43.890 euros a l'any, l'increment aprovat ahir és d'un 41,27% i dóna "l'esquena als problemes de la ciutadania". Soler, a qui no ha agradat la queixa socialista, va afegir que quan Esteve va accedir a l'Alcaldia el 2007 va pujar el sou del batlle de 1.700 a 3.300 euros. Pel socialista, però, es tracta de situacions econòmiques diferents.