L'Ajuntament de l'Escala ha començat l'adequació dels quatre búnquers situats als antics terrenys militars de la Clota. Es posen a punt per tal que formin part d'una futura ruta on s'agruparà tot el patrimoni militar present al llarg de tot el litoral. A l'espai on se situen els de la Clota també s'hi engegarà un projecte per eliminar la vegetació invasora i potenciar l'autòctona. D'altra banda, l'Ajuntament, després de signar el conveni amb el Ministeri de Defensa, ha d'afrontar el repte d'adquirir els antics terrenys i posar-hi en marxa un projecte global.

La posada en valor dels búnquers és un projecte que ha estat subvencionat pel Memorial Democràtic. Ha començat pels quatre de la Clota i la central gafromètrica i de comunicació de la Casa del Capità. La bateria de costa denominada L-6 es va construir als voltants dels anys 40. Els búnquers tenien quatre canons d'acer amb cèrcols de tir ràpid García Lomas de 100 cm i un abast de 8.900 metres. Provenien dels vaixells de l'Armada que el 1914, amb lleugeres modificacions, l'Exèrcit havia convertit en canons reglamentaris. L'objectiu era poder-se defensar d'un desembarcament a la costa i, sobretot, disparar contra llanxes i vehicles amfibis. Amb els anys han quedat abandonats i l'accés obert a tothom ha suposat que s'hi acumulés brutícia i s'hi fessin pintades, entre altres danys. Des de fa setmanes s'estan netejant i adequant. En aquest moment s'estan fent tasques de tancament de les obertures per garantir-ne la conservació.

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, ha explicat que s'inclouran en una ruta que s'oferirà des del Museu de l'Anxova i la Sal que permetria recórrer tot el camí de ronda fins a la torre de Montgó, visitar i conèixer la història de les construccions militars. L'Ajuntament pretén anar adequant tot aquest patrimoni. Alhora s'adequarà l'entorn natural. S'espera poder accedir a una subvenció de l'Estat per fer una neteja a la massa forestal. Paral·lelament es treballarà pel projecte del conjunt.