L'autopista AP-7 registra fins a 30 quilòmetres de retencions aquest dijous a la tarda en el marc de l'operació sortida de les festes de Sant Joan. Pels volts de les set de la tarda les complicacions es concentren a l'AP-7 en sentit Girona, concretament entre Sant Cugat i la Roca del Vallès, amb 30 quilòmetres de lentitud amb aturades intermitents. Pel que fa al sud, en direcció Tarragona, hi ha retencions a l'AP-7 entre Cerdanyola del Vallès i Martorell durant uns 20 quilòmetres i entre roda de Barà i Altafulla durant una desena de quilòmetres.

Fins a 30 quilòmetres de retenció del Papiol a la Roca del Vallès i 10 quilòmetres de retencions de Llinars a Sant Celoni. D'altra banda, l'AP-7 en sentit sud registra fins a 22 quilòmetres de Bellaterra a Martorell i 8 quilòmetres de cua de Montcada a Parets en sentit nord. A més, a l'AP-7 hi ha 22 quilòmetres i mig de retenció entre Bellaterra i Martorell, 2 quilòmetres a Gelida i 4 quilòmetres a Altafulla en sentit Tarragona.

D'altres complicacions destacades de la xarxa viària catalana són les que registra la C-32 sud, amb 16 quilòmetres de retencions entre Sant Boi de Llobregat i Castelldefels en sentit sud, mentre que la C-31 sud en conté 10 més del Prat a Sitges també en sentit sud. També hi ha situació complicada de sortida per l'autovia de Castelldefels o C-31 sud, l'Autopista del Garraf o C-32 sud i l'Autopista del Maresme o C-31 nord i C-32 sud. Lentitud a la C-33 a Mollet des de Montcada fins a Montmeló, i la C-32 des de Sant Boi fins a Sitges. A Mataró hi ha 7 quilòmetres de cues des de Premià de Dalt fins a la capital del Maresme.

179.000 desplaçaments

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, des que ha començat l'operació sortida d'aquestes festes de Sant Joan aquest dijous de revetlla, han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona un total de 179.238 vehicles fins un quart de vuit de la tarda. Aquesta xifra representa el 35,85% dels desplaçaments respecte els 500.000 vehicles que està previst que surtin de Barcelona. A les sis eren el 26%.