L'equip de govern de Torroella de Montgrí (CiU, L'EST i el PP) va aprovar ahir les retribucions dels càrrecs electes, amb els vots contraris de l'oposició (ERC, UPM i Coet). Els sous i les indemnitzacions per assistències a plens i juntes de govern es mantenen ?igual que el darrer mandat, si bé l'oposició no veu bé una segona dedicació parcial. Els sous bruts mensuals en 14 pagues són de 3.197 euros per la dedicació exclusiva de l'alcalde, Jordi Cordón, i 1.829 per les parcials de Sandra Bartomeus (primera tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme) i per Sílvia Comas (segona tinenta d'alcalde, presidenta del Consell Municipal de l'Estartit i regidora de Joventut). Les dedicacions no cobren de les assisstències.

Per ERC, Josep Maria Rufí va manifestar que no veu bé una segona dedicació parcial perquè fa pujar la despesa respecte el darrer any ni que sigui per Sílvia Comas. De fet, va dir que entenia que se li donava per qüestió d'equilibri polític dins del govern i no per qüestions de feina. Pel Coet, Gregori Sarquella tampoc entenia aquesta dedicació ja que l'anteiror president del Consell tampoc no n'havia cobrat cap. Una queixa que compartia Lluís Coll (UPM).

Cordón, però, va defensar la decisió de donar la dedicació parcial a Comas per la voluntat de potenciar el Consell Municipal i de cara a la futura Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit: "Hem de perfilar competències i hi haurà més feina". Rufí, com Sarquella, també va criticar que el cartipàs té àrees fragmentades. El republicà va afegir que no veu bé que Genís Dalmau (L'EST) concentri àrees que representen el 80% del pressupost.

Respecte al cartipàs, el batlle va recordar a Rufí que ja no és l'alcalde i que la distribució que ha fet és una de les opcions que hi ha. Sobre les atribucions de Dalmau, Cordón va dir que al govern no es prenen decisions individuals i que, en tot cas, ell és l'edil d'Hisenda.