El regidor de CiU a l'Ajuntament de Blanes, Joan Burjachs, serà el nou gerent del Consell Comarcal de la Selva el proper ?mandat, segons va confirmar ahir ell mateix. Burjachs, que es va ?mostrar "molt content" pel nomenament, va anunciar que dilluns que ve renunciarà a la seva acta d'edil al municipi, perquè és incompatible amb el nou càrrec al Consell.

Així doncs, Burjachs substituirà el fins ara gerent del Consell Comarcal de la Selva, Jaume Figueras. Està previst que el nou Consell es pugui constituir durant la primera quinzena de juliol i llavors es faran efectius també els diferents nomenaments relacionats. Burjachs encara el nou càrrec com un repte personal i professional i es mostra satisfet pel nomenament. "Professionalment i personalment estic molt content i la veritat és que quan m'ho van oferir no m'ho vaig haver de pensar gaire", va expressar Burjachs. "Personalment és un nou repte", va afegir el regidor.

Per altra banda, Burjachs va anunciar que dilluns, en el primer ple municipal de Blanes després de la constitució, renunciarà a la seva acta de regidor de l'Ajuntament, ja que el nou càrrec és incompatible. "L'únic motiu de renunciar a l'acta és que el càrrec és incompatible amb el ser regidor", va explicar Burjachs. "He preferit deixar ?l'acta ja en aquest primer ple", va matisar el regidor de CiU.

Burjachs té 44 anys, està casat i té un fill. Ha estat regidor de Blanes des de 2007, quan va assumir la quarta tinença d'alcaldia i tenia l'àrea d'Hisenda amb Josep Trias com a alcalde de la localitat. A més, és membre de l'executiva local i des de fa 9 anys, conseller nacional de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Professionalment, és tècnic mitjà de la Diputació de Girona i és llicenciat en ciències empresarials i té un postgrau en polítiques.

El gerent del Consell Comarcal de la Selva és un càrrec eventual que s'encarrega de dirigir, impulsar els diferents serveis i coordinar tot el personal i els cap de les quatre àrees que té l'organisme comarcal.