L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig (PSC), s'ha incrementat un 113% el sou, passant de 1.500 a 3.200 euros mensuals, mentre el primer tinent d'alcalde ho ha fet en un 126%, passant de 950 a 2.150 euros. CiU, Junts per l'Escala i PP van oposar-se a l'increment. CiU considera que no és el moment i, a més, recorda que durant la campanya tothom es va comprometre a estrènye's el cinturó. Per la seva banda, l'alcalde defensa que el sou encara està per sota de l'habitual en els municipis de les dimensions de l'Escala.

Els nomenaments dels representants de la corporació als diferents òrgans col·legiats i les retribucions que percebran es van aprovar en un ple celebrat dimeces al vespre. L'alcalde cobrarà 3.200 euros bruts, el primer tinent d'alcalde, Víctor Puga, 2.150 euros; els tinents d'alcalde, 1.050 euros; els altres regidors de la Junta de Govern, 750 euros; la resta de regidors, 650 euros; el cap de l'oposició, 300 euros, i els regidors de l'oposició, 250 euros. Hi ha novetats a les retribucions respecte del 2010, ja que per primera vegada es diferencia el sou del primer tinent d'alcalde de la resta. Pel primer, que assumeix Víctor Puga, es passa dels 950 que cobraven per ?igual tots els tinents d'alcalde a 2.150 euros. La resta també tenen un increment, passant de 950 a 1.050, tot i que es passaran de cinc a tres tinences d'alcaldia.

En conjunt, segons critica la portaveu de CiU, Mari Dubé, "el cost de l'equip de govern local passarà de 6.376 a 11.550 euros mensuals, un increment superior al 80%". Per a Dubé, "amb aquestes accions, l'únic que s'aconsegueix és allunyar els polítics de la gent del poble" i va preguntar si coneixien algú més que s'hagués doblat el sou el 2011. En la mateixa línia es van posicionar els representants del PP i Junts per l'Escala. Des de l'equip de govern, el primer tinent d'alcalde, Víctor Puga, considera que les crítiques de l'oposició són "demagògia" i va defensar la dedicació dels membres del govern. Estanis Puig, per la seva banda, va indicar que els sous estan per sota els que marca de forma orientativa la Federació de Municipis de Catalunya o l'Associació de Municipis de Catalunya. "Les associacions municipalistes parlen d'entre 61.000 i 64.000 euros l'any (per municipis d'entre 10.000 i 20.000 habitants) per a l'alcalde d'un poble d'aquestes dimensions i a l'Escala parlem d'uns 44.000 euros", va dir Puig. Alguns representants municipals, com el propi alcalde, percebran altres retribucions per formar part d'administracions com la Diputació o el Consell Comarcal.

En el ple celebrat es va donar compte també del cartipàs municipal que s'havia donat a conèixer la setmana passada, amb 10 regidors al govern (PSC-ICV).