El nou Arxiu Comarcal de la Selva comença a prendre forma i, de fet, ja es troba en una fase avançada de les obres, cosa que farà possible que aquesta tardor es pugui posar en funcionament. Una inauguració que es farà més tard del previst, ja que inicialment s'havia augurat que aquest estiu començaria a funcionar però el retard de les obres ho fa impossible.

El motiu d'aquest endarreriment dels treballs és que la primavera de l'any passat la constructora Incunart SA va presentar un concurs de creditors i, per tant, va deixar les obres a mig fer, uns treballs que van quedar aturats durant set mesos.

I llavors es va haver de fer un nou contracte, fet que es va haver d'acordar per ple el juny de l'any passat per l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i fins a l'octubre passat no es van reiniciar els treballs, que es preveuen acabar a la tardor, segons va explicar l'alcalde de la capital de la Selva Antoni Solà (CiU).

Un traspàs que es va poder fer a Argon Informatia SA gràcies a informes jurídics favorables dels tècnics municipals i al vistiplau del Govern català, que s'encarrega dels treballs. En concret, es va traspassar l'obra a la tercera empresa -la segona no existia- que es va presentar al seu dia.

Treballs pel mateix preu

El nou Arxiu Comarcal de la Selva s'està alçant a l'antiga fàbrica tèxtil de Ca l'Albert, situada al centre històric de la capital de la Selva entre els carrers Batlle i Sant Dalmau. Les obres es van adjudicar per uns 1,8 milions d'euros i amb el traspàs, si bé l'empresa que ara les està realitzant -fa uns tres anys- es va presentar per uns 2,8 milions, les ha assumit pel preu que es van adjudicar a Incunart SA, que va entrar en concurs de creditors la primavera de l'any 2010.

Les obres d'aquest equipament cultural van començar el febrer del 2008 amb l'enderroc de l'antiga fàbrica tèxtil de Ca l'Albert del centre de la ciutat. I ara, aquest nou edifici que s'està alçant i que té una façana característica com si fossin volums d'una enciclopèdia, va destacar l'alcalde de Santa Coloma Antoni Solà subsitituirà el que actualment es troba en un local del carrer Camprodon.

Aquest nou equipament ocuparà 450 metres quadrats del solar de l'antiga fàbrica i la resta, uns 250 metres quadrats, restaran com a propietat municipal.