El Govern central ha acordat atorgar un milió i mig d'euros a diverses actuacions al Parc Natural del Montseny donada la seva excepcionalitat de ser Reserva de la Biosfera, única a Catalunya, declarada per l'Unesco el 1978. Recuperació del pasturatge i d'elements del paisatge tradicional, rehabilitació de diverses infraestructures i d'hàbits per a amfibis, així com obres de millora a la xarxa viària, són els principals projectes que han merescut l'atenció del Ministeri de Medi Ambient. D'un pressupost total de 2,1 milions d'euros, Madrid aporta 1,4 milions i la resta les Diputacions de Barcelona i Girona amb 616.000 i 113.300 euros, respectivament, ja que ambdues corporacions provincials són les responsables de gestionar el massís sotmès a protecció especial. El Secretari d'Estat del Ministeri, Josep Puxeu, es va comprometre "a seguir col·laborant en el progrés socioeconòmic i de conservació, el respecte del patrimoni natural i la millora d'aquesta zona d'interès general".

Amb una superfície una mica superior a 32.000 hectàrees, el Parc Natural del Montseny està format per 13 municipis de Barcelona i 5 de Girona (Arbúcies, Breda, Sant Feliu de Buixalleu, Riells del Montseny i Viladrau). Arbúcies és el municipi que té més hectàrees protegides en aquest territori i és reconegut internacionalment pels seus valors en fauna, flora, patrimoni arquitectònic, històric i paisatgístic, entre altres.

L'alcalde, Pere Garriga, va manifestar que "és molt important que el govern central se'n recordi del Montseny i col·labori econòmicament al seu desenvolupament sostenible considerant que anualment rep uns dos milions de visitants, principalment de Barcelona i la seva àrea metropolitana". Garriga va afegir que l'altre aspecte a destacar es que amb les declaracions de la segona autoritat del Ministeri de Medi Ambient "Josep Puxeu s'hagi autobligat a continuar invertint en la millora i conservació del Parc Natural del Montseny i l'actual aportació no sigui només puntual".