El cap de setmana llarg de Sant Joan ha generat una ocupació hotelera del 80% a la Costa Brava. Els índexs més alts s'han registrat a Lloret de Mar, on s'ha arribat al 90% de llits ocupats, i al centre de la Costa Brava hi ha hagut una ocupació del 86%. Mentrestant, a l'Alt Empordà les xifres han estat sensiblement inferiors, ja que només s'ha arribat al 60%.

Amb aquestes xifres, les previsions que s'havien fet de cares a aquest primer cap de setmana llarg de la temporada estiuenca s'han complert lleugerament a la baixa. La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines havia recollit dades entre els seus associats -més de 1.500 empreses- i havia previst que els hotels del litoral arribarien al 90% de llits ocupats. Finalment, ha estat deu punts inferior, tot i que en algunes zones l'ocupació s'ha acostat més a la xifra estimada.

El president de la federació, Antoni Escudero, va explicar que hi ha alguns hotels que encara no han obert i que a l'Alt Empordà no s'aconsegueixen, tradicionalment, registres tan alts com en altres punts del litoral gironí. Escudero va destacar que Lloret de Mar ha augmentat el nombre de visitants procedents de Rússia i que a la resta del litoral els visitants eren principalment catalans, de la resta de l'Estat i francesos.

A Girona, en canvi, només s'han omplert la meitat dels llits, quan la previsió era del 55%. En aquest sentit, Escudero ha ressaltat que durant aquestes èpoques de l'any el turisme es concentra bàsicament al litoral i, en canvi, a l'interior no s'omple mai.

D'altra banda, el responsable de l'Associació d'Apartaments Turístics, Josep Comaposada, va destacar que el cap de setmana havia anat bé tot i que les estades havien estat molt curtes, i l'Associació de Turisme Rural Girona va destacar que s'havia superat el 90%.

Retencions a la tornada

L'èxit d'ocupació del cap de setmana del pont de Sant Joan es va traduir ahir en retencions de trànsit en l'operació tornada. Si al matí eren les platges les que presentaven un ple absolut, a la tarda van ser les carreteres les que es van omplir de vehicles que tornaven després del cap de setmana llarg. A partir de les quatre de la tarda, a les sortides de la costa es van registrar retencions i circulació molt lenta. El tram que va de Platja d'Aro a Maçanet de la Selva es va veure especialment afectat. Concretament, al quilòmetre 310 de la C-31 a Platja d'Aro hi va haver cues de fins a cinc quilòmetres en direcció a Llagostera. També a Santa Cristina d'Aro hi va haver circulació lenta, entre el quilòmetre 2 i el 6 de la C-65. Aquest tram es va veure afectat fins l'accés a l'AP-7 a l'alçada de Vidreres i Maçanet de la Selva, on es van registrar congestions de fins a quatre quilòmetres. Per aquest pont, el Servei Català del Trànsit havia activat un dispositiu especial que va començar dijous a les tres de la tarda i va finalitzar ahir a la mitjanit.