Els gironins són els catalans que tenen més problemes amb els proveïdors d'Internet: concretament, un 18,5% dels habitants de la demarcació s'han trobat amb alguna incidència d'aquest tipus, una xifra situada molt per sobre de les altres demarcacions catalanes. A més, gairebé un 40% dels gironins han realitzat alguna vegada una compra on-line.

Segons les dades fetes públiques ahir per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), el 71,2% dels gironins tenen ordinador, i el 65,7% compten amb connexió a Internet. A més, un 64,3% dels enquestats asseguren comptar amb banda ampla. Les xifres s'eleven si parlem de la telefonia mòbil, ja que el 94,5% dels habitants en disposen.

Pel que fa a l'ús d'aquests aparells, el 75,2% dels gironins assegura que ha utilitzat l'ordinador una vegada, mentre que el 71% ho ha fet durant els darrers tres mesos. En l'àmbit comarcal, la Garrotxa, el Baix Empordà i el Gironès són els indrets on més es fa servir l'ordinador, mentre que el Ripollès i l'Alt Empordà són les zones on el seu nivell d'ús és més baix.

D'altra banda, el 73% dels gironins s'han connectat en alguna ocasió a Internet, i gairebé el 70% ho ha fet durant l'últim trimestre. Només un 52,1%, però, ha fet en alguna ocasió un curs d'informàtica. Per comarques, els habitants del Pla de l'Estany són els que més utilitzen la xarxa, i els ripollesos, els que menys.

Pel que fa a les compres on-line, es tracta d'un mitjà cada cop més estès, ja que el 37,7% dels gironins han utilitzat l'ordinador per comprar alguna vegada. Per comarques, el Baix Empordà és el lloc on es compra més a través d'Internet, mentre que el Ripollès i el Pla de l'Estany són les comarques que menys utilitzen aquest sistema.