L'alcalde de Breda Jordi Iglesias (CiU) ha demanat una trobada amb el director dels Serveis Territorials de Salut de Girona, Joaquim Casanovas, per aclarir com afectaran les possibles retallades als serveis sanitaris del Centre d'Atenció Primària (CAP) del poble, i que dóna servei també a municipis veïns com Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu.

Una de les possibles retallades eren el servei d'urgències, com va avançar aquest diari fa uns dies i que comportaria la reunificació d'aquest servei en un sol punt a la Selva interior, a l'ABS de Santa coloma.

Breda ha demanat la trobada per "poder contrastar qualsevol canvi en l'esmentat servei abans no es produeixi". A banda, el consistori assegura que entén que la situació actual "requereix mesures tant de contenció pressupostària com de reorganització d'alguns serveis" però veu "inviable" reduir els d'atenció primària ja que, al seu parer, són els "més directes, urgents i del tot necessaris per les actuacions imprescindibles de primers auxilis".

A més, el consistori bredenc adverteix que qualsevol reducció en els servei sanitars d'atenció primària que es proposés "podria tenir greus conseqüències pels nostres vilatans".