Ferran Camps Tricas de 23 anys, nascut a Mieres i amb residència a Banyoles, fa gairebé sis mesos que està desaparegut. L'última persona que el va veure va ser el 2 de gener a Escalona, a la província d'Osca, i la darrera pista que es té és la tenda de campanya i un sac de dormir a l'Ibón de Plan, un llac glaciar situat a 1.800 metres d'alçada, que un veí de la zona va trobar uns dos mesos més tard, enterrats per mig metre de neu.

El seu pare explica que és un jove "molt independent" i amb "ganes de conèixer món", i que sospiten que viu un moment de "tancament interior" i que no vol posar-se en contacte amb ningú. Malgrat això, han decidit fer una crida a través dels mitjans després de mesos de recerca sense resultats.

En Ferran és un noi amb un caràcter "molt independent" i amb moltes ganes de "conèixer món", explica el seu pare. Fa dos anys va anar a Noruega a treballar i després va decidir anar-se'n a Dinamarca i a l'Índia tot sol. Un dels seus projectes era anar-se'n a Sud-amèrica però al desembre va tornar de Granada "trist" i com si hagués perdut el seu objectiu, assenyala Pere Camps.

L'últim viatge que va emprendre va ser a Osca, on té una cosina. Segons aquest familiar, el jove hauria entrat en contacte amb un col·lectiu que viu a la natura i en convivència amb els valors ecològics, comunitaris i de respecte pel medi, però no han aconseguit trobar-ne cap pista després de contactar amb alguns col·lectius del sud d'Espanya amb els quals tenien coneixement que havia conviscut el desembre del 2010. Diverses persones els van confirmar que l'havien vist, durant un viatge que la família va fer a Granada i Màlaga, però l'última pista d'ell és la del dia 2 de gener del 2011, on un testimoni assegura haver-lo vist al poble d'Escalona, a Osca. Des de llavors, no hi ha notícia dels seus moviments. La policia ha investigat els seus comptes corrents i s'ha comprovat si se l'ha contractat a algun lloc, però no s'ha trobat cap més rastre.