29 de juny de 2011
29.06.2011
40 Años
40 Años

Dipsalut analitzarà les instal·lacions i l'aigua de 679 piscines de Girona

Els tècnics revisaran equipaments municipals,
de parcs aquàtics, càmpings, hotels o centres esportius

29.06.2011 | 02:00

Dipsalut, l'organisme autònom de la Diputació de Girona, analitzarà aquest estiu l'aigua i les instal·lacions de gairebé 700 piscines públiques de les comarques gironines. Els tècnics no només agafaran mostres de l'aigua, sinó que també revisaran el paviment i altres instal·lacions, com els magatzems, per descartar deficiències. Les revisions es fan a instància dels Ajuntaments i no només se cenyeixen a piscines municipals, sinó que també se n'engloben d'altres de titularitat privada com les d'hotels, parcs aquàtics, càmpings o centres esportius. En total, es revisaran 679 piscines d'ús públic repartides en 184 municipis de les comarques gironines.
Dipsalut ha començat a revisar 679 piscines d'ús públic de 184 municipis gironins. Es tracta d'instal·lacions tant de titularitat pública com privada, com ara piscines municipals, de càmpings o d'hotels. L'organisme n'analitza tant les condicions higièniques com les arquitectòniques, per garantir que són segures per a la salut de les persones.
En cas de detectar deficiències, els tècnics indicaran les mesures correctores pertinents als Ajuntaments afectats. Dipsalut també ofereix cursos de formació gratuïts a les persones responsables d'aquests equipaments i a les que s'encarreguen directament del seu manteniment.
Com precisa Dipsalut, dins la classificació d'ús públic s'engloben totes aquelles piscines que poden ser utilitzades per a qualsevol persona, encara que calgui pagar una entrada per accedir-hi. Així, les revisions inclouen, a més de les piscines municipals, les de parcs aquàtics, hotels, càmpings o centres esportius. En aquestes instal·lacions hi poden confluir riscos per a la salut dels usuaris que poden estar associats a elements arquitectònics poc apropiats, a un manteniment deficient o a una insuficient qualitat sanitària de l'aigua.

Garantir la salubritat
Garantir la salubritat de les piscines d'ús públic -públiques i privades- és una competència dels Ajuntaments. Dipsalut els dóna suport assumint aquests serveis de revisió, avaluació i control i recomanant les mesures correctores necessàries per tal que es pugui garantir la salubritat d'aquests equipaments i es compleixi perfectament la normativa vigent en aquest àmbit. Aquest 2011, són 184 els municipis que han sol·licitat aquest suport a Dipsalut.
El servei comença amb una primera visita en què els tècnics examinen les piscines que el municipi sol·licita que s'avaluïn. Prenen mostres d'aigua i revisen els vasos, l'entorn de la piscina, el paviment, el magatzem de productes químics i el conjunt de les instal·lacions.
Es mira si els nivells de desinfectant i PH són correctes, si aquests productes s'apliquen adequadament, si l'aigua està lliure de bacteris i paràsits, si els vasos estan nets (lliures d'algues, sòlids i escumes), si es renova suficientment l'aigua, si l'entorn de la piscina és higiènic i segur o bé si té elements lliscants o perillosos, si els productes químics estan degudament envasats i etiquetats, si el magatzem només és accessible a persones autoritzades...

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema