El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha advertit que la Generalitat no acceptarà el "xantatge permanent" de Ryanair davant de l'anunci de l'aerolínia de deixar d'operar a Reus (Tarragona) i de retallar vols i freqüències a Girona.

"L'anunci de Ryanair està en la línia habitual de la companyia", ha assenyalat el conseller, qui ha recordat que l'aerolínia està incomplint l'acord tancat amb l'anterior Govern a Reus --que s'allargava fins a 2013--, Girona (2011) i Lleida-Alguaire (2014).

En declaracions als mitjans després de comparèixer al Parlament, no ha descartat l'opció de portar a Ryanair davant dels tribunals si segueix incomplint els acords signats, i ha assegurat que l'estratègia de l'aerolínia irlandesa és concentrar-se a l'aeroport de Barcelona i que, per aquest motiu, "s'inventa excuses".

Alhora, ha recordat que la Generalitat ha presentat a la companyia una proposta que, en termes econòmics, és la mateixa que l'executiu tripartit va fer al seu moment al preacord, és a dir, 7,5 milions d'euros per dos milions de passatgers d'arribada (quatre milions de passatgers en realitat) i quatre milions d'euros més com a contraprestació per les taxes aeroportuàries