Fermí Santamaria afronta el mandat més complicat. Considera que els polítics han de començar a recórrer a la imaginació per tirar endavant. Els veïns seran la prioritat.

S'esperava obtenir un 62,45% dels vots i passar de 6 a 11 regidors?

No. La veritat és que va ser un resultat que ens va sorprendre bastant. Sabíem que la gent respondria bé a la gestió feta i que podríem arribar a la majoria amb 7 o 8 regidors però s'ha d'agrair a la població el seu suport, que ara hem de saber adminsitrar.

Té alguna explicació per aquests resultats?

Quan vam entrar a governar vam començar a col·laborar i vam buscar la implicació de la gent, fent una molt bona tasca, ara puc dir-ho, en totes les regidories i en uns temps que són difícils. Crec que el que ha valorat la gent és aquesta política de proximiat. I també les inversions que s'han fet, que són un actiu important. Hi ha hagut un canvi i, com sempre dic, Llagostera comença a lluir. Hem cobert un gran percentatge dels comprimisos electorals del mandat passat.

Tot i obtenir 11 regidors i disposar d'un equip ampli de govern, vostè concentra les principals àrees de govern. A què es deu?

Ara som 11, però amb set com teníem abans potser estava tota la gestió molt comprimida. Hi havia unes regidories que es podrien haver potenciat més, com per exemple l'àrea de serveis socials, sanitat, educació i joventut. És importantíssim dedicar-los temps. I jo, com que tinc dedicació exclusiva, àrees com urbanisme, que portava el regidor d'Independents durant el mamdat passat, les he assumit jo. El que he fet és personalitzar l'àrea d'Urbanisme a la d'alcaldia.

En quina situació es troben les arques públiques de Llagostera?

L'Ajuntament és un dels que té menys endeutament de la província. Nosaltres hem fet una gestió en la qual no hem d'oblidar que gran part de les inversions s'han fet gràcies a subvencions. I continuem treballant per aconseguir-ne més per continuar treballant. Per suposat que no hi ha els ingressos que hi havia. És obvi que la construcció ha tingut una gran davallada i els diners que tenim els hem de saber administrar. La situació de Llagostera no és difícil. Podem dir que tot i haver fet grans inversions durant els últims quatre anys, hem estat capaços d'administrar.

Quin serà el full de ruta d'aquest mandat?

Seran quatre anys difícils perquè la situació econòmica és la que és. No serà un mandat de grans inversions però sí que hem d'acabar d'executar el Pla de Barris. Hi ha un compromís formal per part de la Generalitat per continuar-lo endavant com a prioritat. Però volem posar un èmfasi molt especial en l'atenció a les persones. Serveis socials és una àrea que cal potenciar i dedicar-li temps i diners. Hem de tenir més imaginació i hem de procurar que la gent trobi en l'Ajuntament el seu braç amic i ajudar les famílies amb dificultats econòmiques. Hem de tenir cura amb la joventut, amb la tercera edat i també hem de tenir cura que totes les retallades des de Sanitat no tinguin molta afectació. Hem de lluitar per preservar el que tenim i lluitar i demanar els serveis que nosaltres creiem per a la nostra població. La prioritat número u seran les persones i executar el Pla de Barris.

Els veïns, com a tots els municipis, volen una resposta a la crisi. Què els pot dir?

Des de l'Ajuntament de Llagostera podem fer poca cosa, el que sí hem de fer és trobar recursos perquè el pla de barrris es pugui fer amb treballadors de la localitat. Pels empresaris farem un Pla Integral d'Economia perquè en el moment que l'economia començi a rutllar, Llagostera no es quedi enrere. Hem de parlar de quin tipus d'indústria volem, i si hi ha una possibilitat que una es vulgui instal·lar a Llagostera, miraríem de donar-li el màxim de facilitats perquè ho faci. Els polítics tant a nivell local com general hem de pensar que s'ha de tenir fe i imaginació per sobreposar-nos a aquesta situació.