29 de juny de 2011
29.06.2011
40 Años

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

40 Años

L'Institut d'Hostalric serà l'únic de Girona que tindrà horari intensiu el curs vinent

La conselleria d'Ensenyament engega una prova pilot per compactar l'horari i comprovarà si els resultats milloren

29.06.2011 | 03:49
Una de les protestes dels pares i mares de l´institut d´Hostalric per reclamar l´horari intensiu.

L'Institut d'Hostalric serà l'únic
de les comarques gironines que farà horari intensiu a secundària el curs vinent dins d'una prova pilot de la Generalitat, segons va avançar ahir la Cadena SER. La conselleria d'Ensenyament creu que seria millor provar-ho a diferents instituts, però que només aquest està preparat per poder-ho engegar. El departament de la Generalitat farà un seguiment per comprovar si aquesta iniciativa millora els resultats acadèmics. Cal destacar que els pares dels alumnes d'aquest institut han fet una pressió molt important durant mesos, amb protestes i talls de carretera, per aconseguir aquest horari.
Els directors d'instituts de les comarques de Girona demanen poder compactar els horaris escolars. És una proposta que la Conselleria veuria amb bons ulls, però que assegura que hauria de madurar. Una manera per poder-ho fer realitat seria provar-ho i analitzar els resultats, que consideren que seran molt positius, ja que els alumnes rendeixen més i millor durant les hores del matí.
Així, doncs, el primer lloc on es farà el curs que ve serà l'Institut d'Hostalric, el Vescomtat de Cabrera, on de fet ja ho havien provat fa tres anys. Allà, la conselleria d'Ensenyament té previst pilotar aquesta prova a Girona.
Els alumnes començaran les classes a un quart de nou del matí i acabaran a tres quarts de tres, amb trenta minuts d'esbarjo a un quart de dotze. El centre, però, romandrà obert a la tarda, on hi haurà activitats extraescolars de manera coordinada amb el final de les classes.
Segons va informar la ràdio, la conselleria farà un seguiment dels resultats acadèmics dels alumnes d'aquest institut i ho compararà amb els d'altres centres i també amb els resultats d'aquest centre educatiu, però abans d'implantar l'horari intensiu. Finalment, va indicar que es fa a Hostalric perquè tant professors, pares com associacions ho han demanat. La conselleria considera que el Vescomtat de Cabrera pot ser un bon banc de proves, ja que hi assisteixen alumnes de cinc poblacions.

Els pares no ho saben
Per la seva banda, des de l'Associació de Pares i Mares (Ampa) de l'IES Vescomtat de Cabrera van assegurar que el departament d'Ensenyament encara no els ha comunicat oficialment que s'implantarà de nou l'horari intenstiu per al proper curs. Aquest institut ja va formar part d'una "prova pilot" durant dos anys, que també va consistir en la implantació de l'horari intestiu, que va funcionar satisfactòriament i també amb bons resultats acadèmics, com han defensat pares, alumnes i professors durant el curs passat, quan se'ls va tornar a l'horari partit. L'horari intensiu que es preveu tornar a cursar serà el mateix que fa tres anys: els alumnes entraran al centre a un quart de nou i en sortiran a tres quarts de tres de la tarda, tenint així una mitja hora de descans amb el pati.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook