L'actual govern del Consell Comarcal de la Selva, format per Convergència i Unió (CiU) i el Partit Socialista (PSC) es dissoldrà el dimarts 5 de juliol i al cap de dos dies, el dijous, l'ens comarcal tindrà nous grups al seu capdavant. En aquest cas, i per als propers quatre anys, governaran plegats CiU i ERC, i la presidència, com va avançar Diari de Girona, recaurà a mans del convergent Robert Fauria, actual alcalde de Sant Hilari Sacalm.

Pel que fa als futurs vicepresidents, que n'hi haurà quatre, que encara no estan decidits per cap dels dos grups, si bé els darrers dies han sonat noms com ara l'alcalde d'Hostalric Josep Antoni Frias per CiU o el republicà Jordi Orobitg, regidor de Lloret de Mar. En total, en el nou organigrama de l'ens comarcal de la Selva es preveuen quatre vicepresidències, dues per a cada grup. I pel que fa a la gerència del Consell, l'ocuparà l'exregidor d'Hisenda Joan Burjachs, de Blanes.

Un altre aspecte que fins ara no havia sortit a la llum és el nom dels futurs consellers d'aquest nou govern bipartit. Respecte a Convergència i Unió, que en té un total de 12, en formaran part: l'alcalde de Sant Hilari Sacalm Robert Fauria; el batlle de Sant Feliu de Buixalleu Josep Roquet; l'alcaldessa d'Amer Alba Serra; l'alcalde de Caldes de Malavella Salvador Balliu; la regidora de Maçanet de la Selva Natàlia Figueras; l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar Olga Guillem; el regidor de Tossa Joan Antoni Hervias; l'alcalde d'Hostalric Josep Maria Frias, l'alcaldessa de Brunyola Anna Maria Mascort; el regidor de Tossa de Mar Emili Oller, l'edil de Lloret de Mar Josep Valls; i Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots de la Selva.

I per la banda republicana, els sis consellers que participaran d'aquest govern bipartit són: el regidor de Lloret de Mar Jordi Orobitg; la regidora Marta Contreras de Vilobí d'Onyar; l'exalcalde de Sant Hilari Sacalm Joan Garriga; l'exbatlle de Riells i Viabrea Josep Maria Bagot, el regidor d'Amer Moisès Garcia i el cap d'ERC de Vidreres Eduard Adrobau.

Aquests són els consellers d'un govern que liderarà de nou Robert Fauria, un càrrec que l'alcalde de Sant Hilari havia assumit durant el darrer mandat però només durant els dos primer anys, ja que un pacte entre Convergència i Unió (CiU) i el Partit Socialista (PSC) va atorgar aquest càrrec a Fauria i també pels darrers dos anys, al socialista Jordi Gironès.

ERC i CiU no és el primer cop que són socis a l'ens comarcal ja que durant el període 1999-2003 també ho van ser. El nou cartipàs es farà públic en el ple de mitjans de juliol, on es comunicarà el nou organigrama de l'ens comarcal de la Selva. A l'oposició, per tant, hi quedaran els consellers del PSC, el d'ICV i els del grup d'Independents de la Selva.

"Independents rotatius"

I és aquest grup, els dels Independents que finalment tindrà tres consellers, ja que la suma de vots no els permet assolir el quart, tot i que inicialment el grup va plantejar-se impugnar els resultats. El grup alternarà els consellers a l'ens durant els quatre anys, fent que els primers dos anys ho si?guin els regidors de l'Entesa d'Arbúcies Jaume Salmerón, el de la PIC de Caldes Joan Colomer i l'edil del TU de Tossa Francesc Josep Nadal. I els tres suplents seran consellers els últims dos anys: Marga Montes d'UpS de Sils; David Bogunya de Colomencs pel Canvi; i Concepció Gelada de PAU.