Les retribucions que l'Ajuntament de Ripoll va aprovar ahir a la nit per unanimitat representen un estalvi del 9,66 per cent respecte a les aprovades el 29 de juny del 2010 i un 13,93 per cent en relació a les del 2007. L'alcalde, Jordi Monell (CiU), tindrà l'única dedicació exclusiva remunerada, amb 44.226,42 euros, repartits en 12 ?retribucions a l'any. És el mateix sou que fins ara cobrava l'exalcaldessa Teresa Jordà (ERC). En canvi, el primer tinent d'alcalde, Miquel Rovira (CiU), no cobrarà cap retribució perquè tindrà dedicació exclusiva en el seu proper càrrec, president del Conselll Comarcal del Ripollès.

La resta de regidors de l'equip de govern de CiU cobraran 195 euros per l'assistència als plens, 20 euros per comissió informativa, 143 euros per junta de govern amb vot i 93 euros per junta de govern sense vot. Els edils de l'oposicó cobrabran 195 euros per assistència als plens, amb una reducció del 4,44 per cent respecte a l'anterior maldat.

El portaveu del PSC, Enric Pérez, va preguntar per si l'estalvi promès per CiU a la campanya només castigava els regidors de l'oposició. L'edil d'Hisenda, Josep Maria Creixans (CiU), li va contestar que la nova formulació de les retribucions representa un estalvi de 16.392 euros respecte del 2010.

Creixans va avançar que ?presentarà l'estat de comptes del municipi en el termini de quinze dies. També va apuntar que ?publicaran de manera clara els comptes munipals un cop l'any.