Ryanair ha anunciat avui que tancarà la seva base d'operacions a l'Aeroport de Reus (Baix Camp) el pròxim 30 d'octubre si no avancen les negociacions amb la Generalitat sobre les ajudes públiques a l'aerolínia.

El vicepresident de Ryanair, Michael Cawley, ha atribuït la decisió d'abandonar Reus a la «falta de col·laboració» de la Generalitat i altres institucions tarragonines per mantenir la seva presència.

No és una amenaça per Girona

Cawley ha negat, però, que la marxa de la base de Reus sigui una amenaça per la renegociació del conveni amb l'Aeroport de Girona, on el contracte entre l'aerolínia i l'administració expira aquest any.

Preguntat per la suposada exigència de Ryanair de rebre quinze milions d'euros per cada tres milions de passatgers que passin per la base de Vilobí d'Onyar , Michael Cawley ha sentenciat: «No comentaré detalls sobre aquest tema». En aquest sentit, Ryanair ha remarcat que actualment a Girona no hi ha cap acord en vigència, pel que subordina la seva continuïtat a les negociacions i ha advertit que la marxa de Reus no marca un precedent sobre l'actitud de la irlandesa a Girona. El directiu de Ryanair ha assegurat que «són dues situacions diferents, estem en negociacions, sóc optimista i tinc il·lusió, si tenim una bona col·laboració tot anirà bé».

Tot i així el vicepresident de la companyia irlandesa ha recriminat de nou que el Govern de CiU els negués la quantitat acordada amb l'anterior Govern «per l'actual conjuntura econòmica» i que després de presentar aquests arguments «l'endemà paguéssin 20 milions a Spanair, una empresa en fallida». Cawley no ha volgut especificar els termes de les conversacions amb l'executiu català, i només ha afegit que són «confidencials»