Josep Llensa (CiU) va recuperar l'Alcaldia el passat 11 de juny. No obstant això, no se li presenta un govern fàcil, ja que està en minoria i, com ell manifestava ahir, avui ho sabrà amb la celebració del primer ple del cartipàs i de les retribucions. Carrega tant contra el grup municipal d'Esquerra com EMP, a qui acusa de moure's més per interessos personals que no pas de Santa Cristina. També parla de temes urbanístics pendents i d'un que semblava tancat, com és el polígon de Solius, que es va traslladar l'any 2006 amb un conveni al Molí d'en Tarrés i de les Barnades, i que es podria reobrir, segons es desprèn de les paraules de Llensa.

Com han estat aquestes tres primeres setmanes de retorn a l'Alcaldia?

Ha estat molt dur, amb molta problemàtica i dificultat, amb moltes hores de dedicació per part de l'equip de govern i bé, no tenim majoria.

Heu decidit seguir amb minoria o esteu negociant per incloure un grup i aconseguir la majoria absoluta?

Jo haig de poder treballar amb l'equip de govern per poder tirar el poble endavant i em trobaran sempre amb les mans obertes; si el partit polític que té un regidor no es lliga la manta al cap i comença a situar-se al nivell de la seva representació. Aquí a Santa Cristina és molt difícil perquè s'ha viscut durant molts anys que la persona que ha tigut la clau de l'Ajuntament ha sigut l'amo del poble.

Es refereix a Julio Rico (de l'EMP, que s'havia ofert a pactar amb Llensa, sense que arribessin a cap acord)?

Em refereixo a en Rico, em refereixo a Esquerra Republicana. La persona que ha donat el vot decisiu ha volgut manar. Ha dit: "Jo sóc l'amo del poble". En comptes de voler ser una peça més per treballar i col·laborar en l'equip de govern, la intenció es tenir l'alcalde supeditat. Això va contranatura, contra el que vol el poble de Santa Cristina i, per tant, no té cap lògica. Jo en aquest ball no hi entraré.

Veu impossible que entrin al govern EMP o ERC?

Demà -per avui- hi ha ple del cartipàs i les retribucions. I possiblement desestimaran el tema dels sous. L'oposició suma set i el govern, sis. Es vol acostumar la gent que respecti la democràcia, que es respecti el que vol el poble i això és molt difícil de fer perquè té molt més benefici pressionar i voler manar que no pas voler col·laborar pel poble.

Quins són els grans reptes de Santa Cristina?

Tirar el poble endavant; desencallar tota la problemàtica urbanística que hi ha; que l'Ajuntament funcioni més àgil; i la promoció comercial, industrial i turística.

En el pla urbanístic, la crisi permetrà projectes importants, com acabar l'edifici del nou ajuntament?

No ho sé. No depèn directament de nosaltres, sinó de l'evolució del país, però intentarem aprofitar el màxim de coses que puguem.

Dels temes urbanístics que ha comentat, quins hi ha que resten pendents?

Hi ha 30 o 40 fronts oberts que estan empantanegats sobre la taula, que no han tirat endavant perquè comportava feina i comportava gestió, i la feina i la gestió volen dir dedicació. Ells (l'anterior govern), de dedicació, no n'han volgut fer mai. A nivell d'ells (l'anterior govern), la gestió, la responsabilitat i la dedicació han brillat per la seva absència.

I el tema del polígon industrial, que es va traslladar fora de So?lius als sectors del Molí d'en Tarrés i de les Barnades, com està?

Això està molt malament i penso que no tardarem massa a rebre notícies, però molt dures. Els terrenys es van canviar de pressa i corrents. A mi m'agradaria, i suposo que algun dia passarà, que es donessin explicacions del canvi de Solius a Barnades. No puc concretar-ho, perquè encara no ho he mirat, però la situació és complicada. A més, arrosseguen l'altre sector. És un dels temes en què s'ha d'agafar el toro per les banyes. Però de fronts com aquests, tots els que vulgui.