Els 7 regidors de CiU i el d'ERC s'han repartit les àrees de govern a l'Ajuntament de Lloret de Mar, tal com va informar l'Ajuntament ahir a la tarda. L'alcalde, Romà Codina, ha distribuït el cartipàs municipal en quatre grans àrees: Serveis a la persona, que assumirà Idoia Saracibar (CiU); Territori, Sostenibilitat i Seguretat ciutadana, que dirigirà Jordi Martínez (CiU); Economia i Empresa, que pertoca a Jordi Orobitg (ERC); i Serveis centrals, atribuïda a Ester Olivé (CiU).

L'Ajuntament va informar que l'àrea de Serveis a la Persona està pensada per treballar tots els àmbits vinculats al desenvolupament i benestar de les persones i, pel que fa al seu contingut, inclourà salut, serveis socials, habitatge social, cooperació, integració i immigració, dona i casal de la gent gran; a més de les competències en la biblioteca, els museus, el patrimoni i la promoció cultural, que seran delegacions específiques derivades al regidor Arseni Frigola (CiU) així com Esports i Festes delegades en la regidora Ester Olivé i Ensenyament en el regidor Ignasi Riera (CiU).

L'àrea de Territori, Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana integrarà tots els departaments de gestió de l'entorn, seguretat ciutadana, ordenació del trànsit, mobilitat, planejament i gestió urbanística; amb funcions delegades en medi ambient i platges al regidor Ignasi Riera i en Via Pública, Urbanitzacions i Obres Públiques, el regidor Josep Valls (CiU).

Economia i empresa, orientada o la promoció de la ciutat, comprèn turisme, comerç, mercats i foment de l'ocupació i empresarial. Finalment, serveis centrals inclou organització administrativa i recursos humans, atenció al ciutadà, arxiu i mitjans de comunicació. El regidor Arseni Frigola tindrà delegades les funcions referents a serveis econòmics.