L'Ajuntament de Lloret va celebrar dos plens extraordinaris i en el segon ple es va posar damunt la taula un dels temes polèmics dels últims mesos: hi havia una moció presentada pels grups de l'oposició sobre el retorn del doble sentit al passeig marítim, una modificació però que ahir els grups de l'oposició (Millor, PSC, PP, ICV) van admetre que no podrà ser immediata, ja que la qüestió s'ha anat retardant, però van defensar que és urgent el retorn del doble sentit per evitar els problemes de mobilitat que s'hi viuen des que es va deixar a un sol sentit i s'hi va habilitar un carril esportiu.

La sorpresa de la nit la va donar ERC en votar contra el seu soci de govern, el grup de CiU. El regidor republicà Jordi Orobitg va assegurar que no feia costat al seu soci perquè, com la resta de grups veia necessari el retorn dels dos sentits al passeig martíim perquè a Lloret hi ha molt trànsit i els manca una variant que hauria d'esponjar-lo. I també va recordar que el projecte i els informes sobre mobilitat han patit les conseqüències de ser un projecte del Pla Zapatero, "amb uns terminis que no han no donat gaires opcions a valorar adequadament les conseqüències dels projectes i uns terminis d'execució". En relació amb el fet que ERC hi votés en contra, val a dir que en el pacte de govern entre CiU i ERC en aquesta qüestió es donava llibertat de vot.

El govern, de la mà del regidor Ignasi Riera, va defensar un sol carril i l'alcalde va assumir el primer revés de l'oposició. En el ple la resta de grups van defensar la seva moció i van reclamar que s'iniciï l'estudi per confeccionar el projecte definitiu de com haurà de ser la remodelació de la façana marítima.

"Decepció de l'alcalde"

Per altra banda, el primer ple extraordinari del vespre va tenir moments de tensió entre el primer tinent d'alcalde, Josep Valls (CiU), i el portaveu del Millor Marc Fuertes, a l'oposició. Si bé el debat s'havia de centrar en el cartipàs i les retribucions, finalment va derivar en una lluita dialèctica especialment entre aquests dos regidors, però lluny dels temes del ple i fins al punt de tocar temes del passat mandat i la polèmica per les concessions del servei de trenet turístic a Lloret. A més es va fer referència a qüestions personals que han encarat ambdós polítics en els darrers anys i que segons Fuertes han suposat que el portaveu de CiU Josep Valls "no m'hagi parlat fins avui" -ahir per al ?lector- i va ressaltar de nou, com havia fet durant la campanya i després de les eleccions, que el regidor Valls torni a tenir un paper rellevant al capdavant de l'Ajuntament.

Un altre dels grups que també va destacar aspectes del passat va ser el d'ICV. El seu regidor Antoni Garcia va criticar les actuacions de legalització que ha dut a terme l'Ajuntament a la finca de Can Juncadella, així com també va recordar al govern que tot i haver-hi un conveni per fer un camí de ronda a la zona, aquest encara no s'ha fet i en canvi, el camí està tallat.

Aquest fet i un seguit d'intervencions fora del que tractava al ple van indignar l'alcalde, Romà Codina, que va lamentar com s'havia estat desenvolupant la sessió plenària, centrada "en intervencions amb esmenes a temes personals" i va dir que estava "decebut" pel tipus d'intervencions que hi havia hagut durant el ple. Finalment va concloure que el que cal és treballar per superar l'abstenció que va haver-hi en les passades eleccions.