Davallada de negoci a les agències de viatges gironines arran de la retallada de vols de Ryanair. Tot i que encara és aviat per quantificar-ho, la Unió Catalana d'Agències de Viatges Emissores (UCAVE) assegura que la reducció de destins i freqüències de l'aerolínia de baix cost a Vilobí d'Onyar (Selva) també els passa factura. El motiu és que, encara que la compra de bitllets es faci per Internet, els passatgers també recorrien a les agències a l'hora de contractar l'estada. D'altra banda la cap de relacions externes de la UCAVE, Cristina Bou, diu que aquest estiu les agències gironines registren menys vendes que l'any passat i que, arran de la crisi, els clients es decanten per fer escapades curtes.

La crisi persistent també afecta el sector de les agències de viatges i ha comportat "canvis d'hàbits" a l'hora de planificar les vacances, segons ha concretat Bou. D'aquesta manera, les agències gironines han constatat que ara es tendeix cap a les estades més curtes i a destins més propers com la Toscana, Malta o altres punts del Mediterrani. Tot i que alguns clients encara opten per viatges combinats de llarga durada a destinacions més llunyanes, com Àsia, els EUA o Costa Rica, molts també esperen una "oferta final" per adquirir escapades més curtes, ha apuntat Bou.

Des de la UCAVE confien que la tendència a la baixa en les vendes revifi durant el que resta del juliol i l'agost, tot i que reconeixen que el panorama arreu de l'estat espanyol és d'una caiguda significativa dels viatgers que acudeixen a les agències per planificar les vacances.

D'altra banda, les dades pessimistes en l'emissió de viatges contrasten amb la bona perspectiva per a la Costa Brava com a destí, ja que continua sent un "punt estrella" en la recepció de visitants, ha reflexionat Bou.