L'Ajuntament de Caldes de Malavella ha decidit col·locar càmeres de videovigilància en diferents equipaments municipals després que s'hi hagin registrat actes de vandalisme. L'alcalde Salvador Balliu (CiU) assegura que el sistema es començarà a implantar a partir d'aquesta tardor i que un dels llocs on hi ha hagut més bretolades darrerament és l'àrea de les Termes Romanes. En concret, el batlle explica que els brètols han robat uns "dotze focus, que valen uns 150 euros cadascun". Un dels altres indrets on s'han detectat aquest tipus d'actuacions és la deixalleria municipal, on també se n'han emportat material i han tallat el reixat per accedir-hi.

Per frenar-ho, Caldes ha decidit optar per la videovigilància, que gestionarà la policia municipal.

Els indrets on es col·locaran aquestes càmeres inicialment són la deixalleria municipal, les Termes Romanes, l'ajuntament i el camp de futbol de Can Bernadí. Balliu justifica també la instal·lació perquè alguns d'aquests edificis "es troben en zones allunyades del poble, com ara el camp de futbol i la deixalleria" i pel que fa a les Termes Romanes, ressalta que "es fa per preservar el patrimoni".

En relació al cost del sistema, de moment l'Ajuntament de Caldes està estudiant les diferents ofertes, tot i això, segons el batlle, es necessitarà realitzar una modificació de crèdit per pagar aquestes despeses.

Quant a la tecnologia que utilitzaran aquestes càmeres, balliu explica que funcionaran a través del sistema sense fils (wi-fi) d'Internet que s'ha col·locat en diferents equipaments de Caldes de Malavella per a la transmissió de dades cap a la nova comissaria de la policia municipal.

Aquest equipament policial estarà ubicat a l'actual oficina de turisme, que es trasllada, i s'adequarà a les necessitats del cos policial per uns 50.000 euros. Des d'allà, els agents del cos policial s'encarregaran de tenir sota control i gestionar aquests equipaments que tenen càmeres i així vigilar que es no es repeteixin els actes de vandalisme. L'objectiu d'aquesta decisió, remarca Balliu, és que "augmenti la seguretat". Tot i això, per aquest any, l'alcalde descarta un augment de la plantilla del cos policial. A banda, el batlle recorda que si bé l'Ajuntament de Caldes de Malavella ha optat per aquest sistema "no és l'únic municipi que es troba que li roben materials d'equipaments, malauradament ens passa a tots". Aquest sistema de videovigilància s'espera que comenci a funcionar entre setembre i octubre.