La Confraria de Pescadors de Palamós i la Direcció General de Pesca de la Generalitat estan en converses per buscar mesures per preservar la gamba, signe identitari de la localitat i principal font d'ingressos dels pescadors locals. El secretari de la Confraria, Josep Grassot, ha manifestat que darrerament la composició de la gamba que pesquen ha notat un increment pel que fa a la gamba petita i mitjana, mentre que ha decrescut la de mida més gran. En qualsevol cas, Grassot no ha volgut concretar les mesures concretes que s'apliquin o que s'està parlant fins que no estiguin acordades. Actualment, però, els pescadors palamosins ja practiquen algunes mesures per fer sostenible la pesca de la gamba com ara no pescar els dimecres entre el febrer i l'abril.

Així, la Confraria parla d'un pla de gestió integral perquè la pesca sigui sostenible i es garanteixi, com recull Ràdio Palamós, les talles més rendibles, és a dir, les més grans. D'acord amb les dades que recull l'emissora, durant aquest any, la pesca de gamba ha crescut un 35% i el valor econòmic ha pujat un 9%, sempre respecte del mateix període que l'any anterior.

No obstant això, s'ha notat un important descens en la pesca de la gamba de majors dimensions: la grossa, amb 4.900 quilos, ha patit un descens del 39%, mentre que la de talla extra ha baixat un 54% amb 4.300 quilos. Per contra, la gamba petita ha registrat un increment del 34% amb 53.500 quilos pescats. Finalment, la gamba de talla mitjana és la que ha crescut notablement amb 19.060 quilos pescats, que signifiquen un 87% més respecte dels sis primers mesos de l'any passat.