La gravetat d'una agressió se sol quantificar segons la sang vessada, la brutalitat dels cops o les detencions que aquesta provoca. Això fa que les menys "greus" moltes vegades passin desapercebudes, deixant de banda el mal moment que hagi pogut passar la víctima en qüestió. Una veïna de Sant Feliu de Guíxols, Maria Dolors Casarramona Buenacasa, va decidir que aquest no seria el seu cas, i es va posar en contacte amb el Diari de Girona per treure a la llum un suposat abús d'autoritat que va acabar en agressió diumenge passat en un acte de la Festa Major del poble.

Segons narra la víctima, diumenge a la tarda va baixar a la platja per veure la Cursa de Pasteres a la platja de Sant Feliu amb el seu home. Al veure que l'acte no començava, va decidir pujar un moment a casa seva a buscar un refresc. Quan va tornar a baixar, es va trobar el carrer vallat, delimitant la zona on més tard es muntarien els focs artificials. Per no haver de fer una volta llarga, la víctima -que en tot moment reconeix que va fer mal fet- va saltar una de les tanques per poder tornar ràpidament a la zona on es trobava el seu marit.

Va ser llavors quan un dels membres de l'organització, un home d'entre 1,85 i 1,90 metres d'alçada, constitució corpulenta, cabell molt curt i de color castany fosc; es va dirigir cap a ella cridant de forma agressiva i exigint que marxés de la zona. "No parava de cridar que marxés d'allà, jo li intentava dir que ja tornava enrere, però no em deixava estar", va explicar Dolors Casarramona.

Tot seguit, el voluntari, que estava molt exaltat, hauria agafat la víctima pels braços amb força -tanta que li va provocar un blau, tal com dictamina l'examen mèdic posterior- i la va acorralar contra la paret. "Em deia que trucaria als Mossos i a la Guàrdia Urbana, i jo li deia que endavant, que ho fés", va explicar la víctima.

Al pas d'una altra dona per la mateixa zona vallada, el vigilant va explicar-li que per allà no es podia passar, moment que va aprofitar la víctima per marxar. Aleshores, el voluntari va alçar el cordill per impedir-li el pas. "Em podria haver fet caure", puntualitzava la veïna.

Un cop fora de la zona vallada, la víctima va tornar amb el seu home i va intentar contactar algun cap de l'organització que fos responsable d'aquella persona i del dispositiu de seguretat per demanar el nom de l'agressor, qui no s'havia volgut identificar. Quan va aconseguir localitzar algú, que la veïna assegura que es va identificar verbalment com a cap de seguretat, aquest li va cridar de molt males maneres que no donaria el nom de ningú, que no oferiria cap disculpa i que si s'hagués arribat a trobar amb ell hauria estat pitjor.

Un cop finalitzat l'acte, el matrimoni va decidir marxar de la zona, i quan sortia va trobar dos agents de la Policia Local, a qui van dirigir-se per denunciar els fets.

Denúncia als Mossos

L'agent que va atendre la parella a peu de carrer els va derivar cap a la comissaria de la Policia Local, d'on van ser derivats de nou cap als Mossos d'Esquadra.

Prèviament, la víctima va passar pel CAP per fer un reconeixement mèdic de les lesions per poder presentar la denúncia, d'on el comunicat expressa que la dona "presenta un hematoma a nivell de la cara anterior del braç esquerre.

A la denúncia s'explicita que la declarant "vol fer constar que aquests fets i en concret l'agressió física i verbal soferta a la platja han estat presenciats per nombrosos vianants, i que la situació ha esdevingut per ella angoixant i vexatòria".

Amb la queixa formalitzada, els maldecaps no van acabar per a la víctima, ja que dimarts va ser informada que la seva cita per a un judici ràpid el dijous s'havia anul·lat, ja que ningú havia volgut revelar la identitat del presumpte agressor. Dolors Casamitjana va assegurar que no vol que aquest assumpte quedi en no res i que encara que el procediment vagi per llarg, no vol deixar que això passi desapercebut.

Per la seva banda, un representant de l'organització no va voler fer cap comentari al respecte quan va ser contactat, ja que al seu parer "el que va passar és res. Els que vénen aquí a treballar són voluntaris, i per culpa d'això hi ha una persona que no ha pogut dormir en tota la setmana".