L'Ajuntament de Molló, segons publica el Ripollès.Info, s'ha vist obligat a tallar una pista forestal. Des d'ahir, la pista de Fabert està tancada i només es permet el pas als veïns. La mesura ha estat demanada pel cos d'Agents Rurals. La intenció de l'Ajuntament és impedir que els boletaires deixin els seus vehicles tot terreny al mig de la pista i obstrueixin el pas dels vehicles dels ramaders a les pastures i dels tractors als conreus.

Els boletaires solen deixar el cotxes al bell mig de la carretera perquè de manera equivocada pensen que en un punt tan remot no hi ha de passar ningú. En contra, el ramader i pagès que hi ha de passar es troba amb un impediment que li desbarata la feina del dia. Per la seva part, la Mairie de Prats de Molló manté tancada l'entrada al camí de Fabert al seu terme per la mateixa causa.

Una altra raó que ha motivat el tancament del camí de Fabert és perquè l'Ajuntament no pot assumir el manteniment de la pista per causa de l'erosió continuada que provoquen els vehicles dels boletaires. El camí cap al veïnat de la Ginestosa també pateix les mateixes males pràctiques que han motivat el tancament de la ruta del Fabert. L'Ajuntament ha hagut de prendre les mesures en ple mes d'agost perquè les pluges i les baixes temperatures han avançat la temporada dels bolets. Així els boletaires s'han afegir als turistes que estiuegen a la zona. D'aquesta manera les pistes forestals han quedat abarrotades de vehicles.

A més, l'Ajuntament de Molló ha pres la mesura de prohibir estacionar als costats de la carretera forestal que va d'Espinavell a Setcases. En aquest cas els vehicles mal aparcats dels boletaires i dels excursionistes impedeixen les tasques de sanejament (vacunació i desparasitació) de les vaques i cavalls que pasturen als prats. Es tracta d'una pista molt utilitzada perquè passa per sota del Costabona. Els propietaris han posat cadenes per preservar les zones de pastura però de moment la mesura ha estat insuficient.