Quina revenja, ser nomenat director del Patronat de Turisme del qual va abandonar la presidència de mala manera...

En cap cas és una revenja. He entrat al Patronat en aquesta nova etapa sense mirar al passat, com he fet sempre. Tot el que va passar està completament oblidat, pel bé del Patronat i pel bé del turisme de les comarques de Girona.

Reconeixerà, almenys, que va marxar bastant enfadat [veure peça de recolzament a la part superior de l'entrevista].

Vaig trucar tant a la Dolors [Bataller, directora del Patronat] com a Enric Vilert que era el president en aquells moments, el qual telefònicament em va dir: "Ramon, estigues ben tranquil que no hi ha cap mena de problema" i jo li vaig dir que ja que era així realitzés una disculpa pública. Em va dir que no la faria, després que intentaria fer-la... però al final no la va fer. Però repeteixo que és un tema que va passar fa molt temps i vull mirar endavant.

Qui hi havia darrere d'aquelles acusacions contra vostè?

Li juro que ho desconec. Em penso que vam rebre justos per pecadors, pel tema de les fotos falses de promoció de la Costa Brava, per desviar el tema. En fi, en els temps que corren em penso que el cal ara és tirar cap endavant. Ara cal aprofitar allò de bo que hagin fet els que han estat al Patronat aquests quatre anys i intentar millorar el que no hagi anat tan bé.

Poc després va ser destituït el gerent, Francesc López.

Vaig trobar molt forta la seva destitució, pel nivell de professionalitat que sempre havia demostrat.

Com ha vist les actuacions del Patronat de Turisme, aquests quatre anys que n'ha estat fora?

Entenc que en tema de promoció s'haurien pogut fer moltes més coses. Sobretot tenint en compte que disposa d'un equipàs fantàstic en qüestions de promoció i comunicació. I a nivell de premsa també ha sortit menys del que hauria de sortir tot el que es pot fer turísticament per les comarques gironines.

Independentment de la "merda de campanya" -en paraules seves- que va suposar l'afer de les fotos falses

Allò va ser una equivocació. Ni sé com va anar ni m'interessa. És millor passar pàgina, tot i que aquella va ser una pàgina molt important (somriu).

Què canviarà amb la seva arribada al Patronat?

El canvi es notarà en la il·lusió. Espero transmetre molta il·lusió a la gent. I deixar al meu equip molt camí lliure per realitzar aquells projectes que fins ara moltes vegades, per diverses raons, no s'han executat. I també vull transmetre il·lusió al món empresarial gironí, que sàpiguen els empresaris turístics que tenen una casa on consultar qualsevol cosa. Vull que es doni suport als empresaris joves amb idees. I ser a tots els racons de món perquè s'hi conegui la marca Costa Brava.

Ha trobat factures endarrerides als calaixos, com ha passat en alguns ajuntaments?

No, també haig de dir que en els darrers quatre anys el Patronat ha millorat administrativament, no crec que la situació econòmica presenti cap problema. Administrativament he trobat un Patronat millor que el que vaig trobar fa quatre anys. No així promocionalment, que com he dit crec que es poden fer moltes més coses.

No ha trobat cap contracte signat sospitós o estrany

No, no. I si trobem algun problema, el solucionarem i no l'esbombarem.

Els temps han canviat. Hi ha qui qüestiona l'assistència a fires de turisme, per ser una despesa supèrflua en l'era d'Internet.

Segurament haurem de reduir costos en fires. Però s'hi ha de continuar anant. Si no hi anéssim se'ns criticaria per no anar-hi. Però és cert que el concepte de fira ha de canviar.

Com valora l'actuació del ja expresident del Patronat, Enric Vilert?

L'haurà de valorar el Consell d'Administració. Però espero que la tasca de Jaume Torramadé com a nou president sigui molt millor que la de Vilert. I que sigui també millor recordada.

Parlant de imatge turística, Déu n'hi do com queda amb els fets de Lloret.

Lloret ha fet els deures, tant l'Ajuntament com els empresaris. S'han fet inversions, hi ha molts hotels de quatre estrelles, s'hi han fet moltes obres públiques importants, etc. Però a l'estiu hi ha el problema de l'oci nocturn, i segurament una part de culpa del que passa la tenen els locals d'aquest sector. Però entre tots hem d'apartar-ne aquests operadors turístics que estan malvenent Lloret.

Ryanair se'n va sense remissió?

Sóc dels que penso que la cosa encara té solució. S'ha de seguir treballant per intentar que Ryanair es quedi, però també perquè altres aerolínies vinguin a l'aeroport de Girona.

I si no?

Si res d'això no és possible... la Costa Brava ja existia, abans de Ryanair. Ens hauríem de posar les piles per fer una promoció extraordinària que minimitzés l'impacte si això passés. Comparteixo l'opinió del conseller que una solució pot ser apujar les taxes a l'aeroport del Prat i reduir-les a Girona.

Com pinta el futur del turisme a les comarques de Girona?

Gràcies al món empresarial, la Costa Brava és una de les destinacions més conegudes del món. Hem de seguir treballant el turisme de qualitat, però ben posicionats ja ho estem.