En les properes hores, més d'un miler de turistes provinents del nord d'Europa arribaran a la població de Lloret de Mar (la Selva) per continuar les seves vacances. Davant de la possibilitat que es repeteixin aldarulls als carrers de la població selvatana, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha advertit que "qui la fa la paga", en referència als esvalotadors que la setmana passada van provocar diverses nits de tensió, però també als que "facilitin o col·laborin amb aquestes actituds". El conseller ha recordat aquest divendres que els Mossos d'Esquadra han reforçat el seu desplegament per la Costa Brava i la Costa Daurada i que a Lloret es mantindrà fins a finals d'agost.

Felip Puig defensa "l'esforç" que Lloret de mar i d'altres poblacions turístiques estan fent amb la "reconversió" del tipus de turisme. El conseller aposta pel "de qualitat" i no pas pel turisme "de baix cost". A més, també s'ha mostrat partidari d'anar retirant paulatinament els locals d'oci del centre dels municipis, per evitar molestar els veïns.

Tot i els aldarulls de la setmana passada, que van concloure amb una persona morta per apunyalament, Puig creu que no s'ha de criminalitzar el turisme, ja que és un dels principals actius del país: "si Catalunya fos un estat independent, seria la segona o la tercera potència mundial", ha indicat.