El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, va anunciar ahir que el seu departament reforçarà la presència policial a Lloret de Mar per l'arribada massiva en els pròxims dies de 1.200 turistes. Es tracta de joves, en la seva majoria francesos, que arriben a la localitat per celebrar el "Summer break", una mena d'estada per acomiadar l'estiu. La Conselleria ha pres aquesta decisió després dels aldarulls que va viure la setmana passada la localitat. El conseller va precisar, a més, que el reforç policial es mantindrà fins a finals d'agost per evitar que es tornin a repetir els incidents.

Puig va advertir que no cal criminalitzar el turisme perquè es tracta d'una de les principals fonts d'ingressos de Catalunya, però va recalcar que cal ser inflexible davant les persones que vénen "a deslligar les seves baixes passions aquí perquè no s'atreveixen a fer-ho en els seus països". Alhora, va reconèixer l'esforç que, segons la seva opinió, Lloret està fent per apostar per un model turístic de qualitat que defugi "les estades de baix cost" que són l'origen dels aldarulls d'aquests dies.

En els darrers dies, han estat nombroses les veus que apunten que els empresaris i operadors turístics que porten aquest tipus de turisme barat haurien de contribuir en el pagament dels desperfectes que aquests ocasionen. En aquest sentit, preguntat per aquesta quëstió, Puig es va mostrar partidari que la responsabilitat recaigui en els vàndals i es penalitzi aquells qui col·laborin amb les seves actituds. Puig va advertir que "qui la fa la paga".

Per altra banda, el conseller va apuntar que cal buscar "un gran acord de país" per aconseguir un model turístic de qualitat, que defugi del baix cost. Fidel al seu perfil polític més sobiranista, Puig va subratllar la importància del turisme perquè "si Catalunya fos un estat independent, seria la segona o la tercera potència mundial en atracció de turistes".

Discoteques fora vila

Per altra banda, el conseller, en declaracions a Nova Ràdio Lloret, va afirmar que no descarta la possibilitat de replantejar la ubicació de les discoteques fora del nucli urbà per permetre el descans dels veïns. Així, Puig es va preguntar "si les condicions urbanístiques per obrir grans discoteques en el centre de la ciutat han de continuar sent fàcils o bé hem de procurar que es vagin situant als afores, en alguns polígons, i així garantir la conciliació de la vida dels ciutadans amb les activitat lúdiques dels turistes".