La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), ha demanat aquest dimarts que no es "criminalitzi" el sector després de l'anunci de l'Ajuntament de Lloret de Mar d'inspeccionar en les pròximes setmanes 35 establiments d'oci nocturn.

La patronal catalana d'oci nocturn ha assegurat "entendre" la preocupació del consistori, però considera que la majoria dels locals compleixen amb les condicions tècniques necessàries per garantir la seguretat dels clients, segons un comunicat.

Fecasarm també ha animat el consistori a invertir en campanyes de civisme i conscienciació dirigides als turistes i a "utilitzar els mitjans necessaris" perquè aquests missatges arribin als països d'origen dels visitants.

L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar aquest dilluns la contractació d'un servei extern a l'empresa ECA (Entitat Col·laboradora de l'Administració), amb un cost total d'11.365 euros, per reforçar la inspecció d'aquests establiments.

"Aquest reforç ens permetrà fer un seguiment exhaustiu dels establiments, accelerant el procés que marca la llei actual per tenir una radiografia actualitzada de la situació", va explicar el regidor d'Activitats, Josep Valls.