La Diputació de Girona ja té pràcticament tancada la llista d'assessors que passaran a formar part de l'ens provincial en aquest mandat. A falta que s'aprovin, un total de 23 noms passaran a desenvolupar les tasques d'aquest càrrec. En aquest cas, els assessors nomenats a dit per cadascun dels partits que tenen representació a la Diputació (CiU, PSC i ERC), cobraran sous que van dels 60.000 als 25.000 euros anuals, en funció del seu càrrec. Sumats, els salaris de tots els assessors costaran a la Diputació 917.000 euros cada any, una xifra considerable però menor que els més d'1,5 milions d'euros anuals que cobraven els càrrecs de confiança que hi havia en l'anterior legislatura.

En un context de retallades i "austeritat", no només el sou dels assessors s'ha vist reduït, sinó també el mateix nombre de càrrecs. Així, si ara fa quatre anys van designar un total de 25 persones afins als tres partits polítics per desenvolupar la tasca d'assessors, ara en seran dos menys, i amb uns salaris més minsos (el cap de gabinet de la presidència serà retribuït amb 60.000 euros anuals, mentre que al 2007 en cobrava 68.000).

Els càrrecs de confiança de l'equip de Govern (ara en poder de CiU) seran els següents: El cap de Gabinet de la Presidència serà Josep Maria Bros, que malgrat no tenir afiliació política, ja havia estat assessor de la Presidència l'any 2003. El coordinador de CiU a les comarques gironines, Joan Bagué repetirà però aquest cop com a Comissionat de Presidència. Dos assessors col·locats per ERC (Jaume Parés i Jaume Hidalgo) també seguiran, com a Cap de Comunicació i assessor de Medi Ambient respectivament, així com també el Coordinador Aeroportuari, Salvador Montserrat.

A banda de l'equip de Govern, cada partit de la Diputació nomena els seus propis càrrecs de confiança, segons la seva representació. CiU ha escollit a l'exalcalde de Fornells i diputat al Parlament, Gabriel Casas com a coordinador de la federació nacionalista. Els seus assessors seran Eduard Costey, Carina Muñoz, Montserrat Vilosa, Fidel Rincón i Josep Antoni Valdera, a més de l'auxiliar Minerva Amador.

El PSC per la seva banda, ha nomenat com a coordinador Josep Muñoz, i entre els càrrecs de confiança destaquen noms com l'exalcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, Quim Fernández o Rafael Ginés. Els auxiliars seran Felip Pons i Meritxell Novillo. El coordinador que ha escollit ERC serà Josep Carrapiço, president de la formació a les comarques de Girona. Els assessors seran Laura Aubert, David Pujol i Jaume Cabañas, amb Josep Maria Torner com a auxiliar. D'aquestes 23 persones, només set repetiran en el càrrec (Joan Bagué, Jaume Parés, Fidel Rincón, Jaume Hidalgo, Josep Maria Torner, i Carina Muñoz). Les altres es dedicaran (algunes de forma exlusiva, les altres de forma parcial) a desenvolupar tasques d'enllaç i cooperació entre els partits polítics i els diputats de l'ens.