La Confraria de pescadors de Blanes podria ser la primera i única de tota Catalunya en posseir i gestionar una benzinera pròpia. De moment, els pescadors han presentat la documentació del projecte a la Generalitat i el departament de Ports haurà de donar l'autorització. La decisió del Govern podria arribar cap al mes d'octubre, segons van confirmar fonts dels pescadors. El pressupost inicial del projecte és d'uns 290.000 euros i la Confraria voldria poder tenir-lo acabat durant la propera Setmana Santa.

Amb el temporal de 2008 es va fer malbé la benzinera que hi havia i amb la remodelació del Port de Blanes, que s'està ampliant, no es preveia fer-ne cap de nova. Ara, doncs, els pescadors funcionen amb cubes de gasoil que demanen a una empresa. Han de trucar a diferents companyies per negociar els preus i els porten grans quantitats de cubes que han de transportar als mateixos vaixells. "A causa de la problemàtica que suposa abastir-se amb cubes, hem decidit fer aquesta benzinera", va explicar el patró major de la Confraria, Eusebi Esgleas. El patró creu que el projecte podria ser beneficiós al llarg termini. "Hem cregut que com a inversió de la confraria podria donar fruits i ser beneficiosa pel sector a mitjà i llarg termini", va explicar Esgleas.

La benzinera, que serà només per ús pesquer, està previst que tingui un tanc de 60.000 litres. Segons Esgleas, si la Generalitat els dóna els permisos el mes d'octubre es posaran a treballar de seguida i la intenció és poder tenir enllestida la benzinera per la propera Setmana Santa. El patró es va mostrar confiat amb què la Generalitat els acabi donant l'autorització per poder construir la instal·lació.

Esgleas va destacar que la nova benzinera els permetrà abastir-se amb "molta més seguretat, però al mateix preu que costen les cubes d'entrada". A la llarga, però, els pescadors intentaran rebaixar els preus del gasoil respecte al que costen les cubes, que segons el patró ja és barat.

Segons va avançar Esgleas, el pressupost inicial del projecte és d'uns 290.000 euros, tot i que esperen aconseguir reduir el cost amb negociacions amb diferents companyies. I tot estarà finançat pels pescadors de la Confraria, amb un pla de viabilitat a uns 15 anys.