Els socialistes gironins van fer un repàs ahir a la seu del PSC de Blanes de les diferents inversions que el govern de l'Estat ha fet a la província i especialment a la Selva marítima. En aquest sentit, la senadora blanenca, Pepa Celaya, va destacar que en els darrers quatre anys l'Estat ha finançat 52 projectes a Blanes i Lloret de Mar (26 a cada municipi) per valor de més de 21 milions d'euros. Es tracta de diferents obres incloses dins dels dos plans d'inversió local aprovats des de Madrid (FEIL i FEOSL).

La inversió a aquests dos municipis de la Selva marítima és el 10,43% del total d'inversió feta a les comarques gironines. Així, doncs, a tota la província, en aquests plans, l'Estat ha invertit 204 milions d'euros en 1.243 projectes de 221 ajuntaments diferents.

A més, en el cas de Blanes, el Ministeri de Medi Ambient ha fet una inversió de 2.357.000 euros a la zona de S'Abanell per arreglar els diferents desperfectes ocasionats pels temporals de llevant.

Celaya va destacar que en moments de crisi és important també mostrar aquella obra de govern i inversions postives, perquè sovint queden més amagades i no es coneixen. "No acaba d'arribar a la ciutadania l'acció de govern positiva", va afirmar Celaya.

Finalment, la senadora va destacar les diferents inversions socials que ha fet l'Estat a Girona i a la Selva. En aquest sentit va assenyalar les subvencions a les entitats del Tercer sector, els plans d'ocupació o els augments de les pensions no contributives.