El Departament d'Ensenyament va obrir ahir el període de preinscripció per als nous alumnes de les Escoles Oficials d'Idiomes. La presinscripció es pot fer a través d'Internet fins al proper dilluns 5 de setembre. També hi ha la possibilitat de portar a terme de forma presencial la preinscripció, a qualsevol Escola Oficial d'Idiomes a partir d'avui i fins el dilluns 5 de setembre.

En el moment de la preinscripció, els aspirants poden accedir als cursos a través del test de nivell o a través d'accés directe. En cas de fer un test de nivell previ, el dia i l'hora s'adjudicarà per sorteig un cop feta la preinscripció. A partir del dimarts 6 de setembre hi haurà la possibilitat de consultar mitjançant Internet el centre d'assignació per fer la prova de nivell. Precisament, cada centre es farà responsable d'informar sobre l'hora i dia del test.

A les comarques gironines hi ha actualment 9 Escoles Oficials d'Idiomes: Banyoles, Blanes, Figueres, Girona, Palafrugell, Santa Coloma de Farners, Olot, Sant Feliu de Guíxols i Ripoll. En total a la província de Girona s'ofereixen 6.690 places pel proper curs 2011-2012. En àmbit de tot Catalunya, el Departament d'Ensenyament ha augmentat l'oferta de places per aquest curs, respecte a l'any passat, passant de les 51.900 places a les 53.130 actuals.