L'Ajuntament de Sant Aniol de Finestres restaurarà el pont de l'església de Sant Esteve de Llémena. La idea és posar-hi les antigues baranes de pedra i tornar-li a donar l'ús per a vianants que havia tingut. L'alcalde de Sant Aniol de Finestres, Francesc Oliveras (CiU), recorda que la comitiva de les festes de la vellesa travessava el pont. Els més vells del poble del braç de membres de les noves generacions. Explica que el 1.958 van treure les baranes de pedra per tal de facilitar el pas dels tractors i dels cotxes. Fa cinquanta-tres anys, el pont era l'única alternativa pel pas entre les dues bandes del riu dels tractors de les explotacions agrícoles i ramaderes. Llavors van substituir els àmbits de pedra amorterada per una barana de tubs circulars d'acer encastats als laterals.

Per recuperar l'aspecte antic del pont, l'Ajuntament va buscar fotografies antigues i plànols. Els documents han servit per configurar el projecte denominat Restauració del pont de l'església de Sant Esteve de Llémena, redactat per l'enginyer Ramon Prat. Per concretar el projecte, l'Ajuntament compta amb una previsió econòmica de 38.626 euros, els quals han de ser finançats pel municipi i per la Diputació de Girona.

Va ser construït el 1885. Va ser una iniciativa del rector de Sant Esteve, el qual va fer una subscripció popular per finançar les obres. És una construcció inscrita a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat.