L'entitat ecologista Gent del Ter ha entregat a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí una sèrie de propostes per aprofitar les instal·lacions de la base Loran-C de l'Estartit i les de Punta Milà. Així, per a la primera l'entitat, incideix en el seu valor històric i turístic, mentre que de Punta Milà volen destacar el seu valor paisatgístic. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí negocia amb el Ministeri de Defensa la sessió de la base Loran-C i aposta per l'enderroc de la base de Punta Milà.

Per la base Loran-C, Gent del Ter fa 12 propostes, com ara un parc de bombers, la construcció de dos miradors; aprofitar un edifici per fer-hi un monogràfic de la base i la seva història; un centre d'interpretació del Parc Natural; un alberg o seu per l'ADF Montgrí; la creació d'un jardí botànic o l'organització de rutes per l'àrea per contemplar flora i fauna.

Pel que fa a Punta Milà, proposen deu punts, entre els quals hi ha un mirador per a l'estudi de cetacis; un observatori astronòmic atès que és un punt sense contaminació llumínica; un punt de recuperacó d'olivars, de la vinya autòctona, de figueres o garrofers; o un centre d'interpretació i estudi de ratpenats.

La posada en marxa d'alguna d'aquestes propostes requereix la restauració de les instal·lacions.