Castelló d'Empúries ha acabat les obres de consolidació d'un tram de la muralla medieval que estava molt deteriorada i havia patit despreniments. La part que s'ha restaurat, juntament amb una antiga torre, se situa al voltant de l'antiga residència dels Comtes d'Empúries. L'espai del voltant dels murs de moment no serà visitable. S'està a l'espera de poder adquirir un solar que ha de permetre obrir el recorregut al voltant de la muralla. Els treballs que ara finalitzen han tingut un cost de 200.000 euros.

La muralla se situa tocant al Palau dels Comtes construït per Pere II al segle XIV i cedit posteriorment als frares dominics l'any 1401. A la part oest i nord de la muralla se situa l'edifici de l'Ajuntament, que ocupa l'antic palau, i a l'oest, s'hi accedeix des d'una petita plaça. El tram de muralla, però, no es pot recórrer a peu perquè existeix un solar, un jardí particular que limita el pas.

En els darrers anys la valuosa muralla medieval havia patit, com en altres punts, despreniments de materials que van fer-hi necessària una actuació. Els treballs han consistit, després d'una neteja, en la consolidació del talús i la muralla, així com la torre semicircular del recinte que havia estat aprofitada antigament com a basis de l'església del convent dels monjos dominics.

Els treballs s'han finançat a través del programa Romànic Obert de la Generalitat i la Fundació "Obra Social" de La Caixa. Dimecres va tenir lloc una visita amb representants de les diferents administracions i de la Caixa, entre ells el director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Antoni Baulida.

L'alcalde, Xavier Sanllehí (CiU) va remarcar la importància del patrimoni castelloní. Respecte a la muralla, l'Ajuntament buscarà fons per poder fer-ne visitable aquesta part expropiant el solar. De moment es disposa del compromís d'Incasòl que aportaria 100.000 euros. La muralla i el Palau dels Comtes estan declarats Bé Cultural d'Interès Nacional, la màxima categoria de protecció del patrimoni cultural català.