L'entitat ecologista Gent del Ter no veu amb bons ulls que es pugui tirar endavant la urbanització de la Casanova, a l'Estartit. L'entitat s'hi oposa perquè afecta l'únic connector que hi ha entre les muntanyes de les Maures amb els aiguamolls de la zona coneguda com els Salats. A més, Gent del Ter considera que amb aquesta urbanització es malmetrà el paisatge i que molt possiblement les vivendes quedaran buides.

La regidora d'Urbanisme, Sandra Bartomeus (CiU), ha explicat que en el ple de setembre es va aprovar inicialment la modificació del projecte que ja hi havia aprovat amb l'objectiu de millorar la protecció dels aiguamolls. Així hi ha una nova distribució de la zona residencial, de manera que no s'ocupa terreny inundable, amb la qual cosa es pretén esponjar la zona del riu i permetre que es generi un parc de ribera; a més d'altres mesures correctores. En tot cas, ha manifestat que Gent del Ter pot consultar el nou projecte.

D'altra banda, una 20 de persones van participar a l'excursió organitzada per l'entitat que va visitar la cova del Tossal Gros, la Roca Maura i la Torre Moratxa.