El PSC-PSOE de Vidreres amb la seva portaveu i exalcaldessa, Ruth Rosique, s'estan dedicant a desacreditar l'equip de govern de l'Ajuntament de Vidreres en general i l'alcalde Jordi Camps en particular amb l'única intenció de desgastar-los, fent que la credibilitat i il·lusió del canvi de la gent del poble desaparegui. Aquesta és la política a la qual ens han acostumat els socialistes de Vidreres sempre que han estat a l'oposició. Per sort, la democràcia, amb tots els seus defectes i virtuts, permet que cada 4 anys els ciutadans elegeixin el que creuen més convenient per als interessos del poble. Cap càrrec és vitalici, i això és bo per a la salut democràtica. El PSC-PSOE de Vidreres, en els quatre anys de l'anterior legislatura, es pensaven que l'Ajuntament era seu i que els càrrecs eren vitalicis.

Afortunadament el poble, que és savi, va demanar un canvi, total i absolut de persones, actituds, formes i actuacions. Tant CIU com VST-ERC-AM varen entendre el missatge rebut, i varen fer els pactes corresponents per tots coneguts, amb amplitud de mires, tot recollint aquesta voluntat de canvi expressada a les urnes.

Els membres de l'equip de govern CIU-VST desconeixíem la situació real de l'Ajuntament, si bé n'intuíem algunes coses. Pensàvem en errades de gestió causades per la legislatura convulsa que van tenir, amb dos trencaments de govern i expulsions de regidors escales avall. Per sort, no teníem ni tenim cap mena de voluntat de revenja i ens hauria agradat passar pàgina com bonament es diu a una passada legislatura mediocre. Lamentablement moltes vegades la realitat supera la ficció. En observar el ?pano?rama desolador els primers dies de presa de possessió per part de CIU-VST i per evitar ser cooperadors necessaris d'una sèrie d'irregularitats, ens vàrem veure obligats a encarregar tres auditories: urbanística, econòmica i de gestió.

No volem avançar esdeveniments, les coses necessiten el seu temps, però les irregularitats són evidents i nombroses, alguna d'elles greus, per no dir una altra paraula.

A tall d'exemple, haver pagat uns 50.000 ? per un assessorament mensual durant els últims anys a l'antic secretari de Vidreres. No trobem malament l'assessorament, sinó la fórmula de pagament, que va ser en negre, totalment irregular pretesament. Previsiblement acabarà aquest i altres temes o bé a l'oficina antifrau de la Generalitat de Catalunya o a la fiscalia, segons correspongui.

El PSC-PSOE de Vidreres és la generació del Ni-Ni, ni fan ni deixen fer, però quan van governar es van atipar de fer estudis i projectes, gairebé tots inútils i fent contractacions il·legals, entre moltes altres irregularitats.

En quatre anys han estat fent estudis i projectes encarregats a la mateixa gent afí i sense cap criteri coherent, amb descarats retalla i enganxa. Van malgastar la quantitat, no tancada, segons els serveis tècnics municipals, de 512.396 ? (85 milions de ptes.), que representen una xifra mensual de 10.675 ? (gairebé 1,8 milions de ptes./mes) en més de 70 estudis i projectes que varen deixar a l'armari i que dormiran als llimbs dels somnis. S'imaginen quants estudis/projectes es van posar en marxa?

No sabem com no els cau la cara de vergonya als autors d'aquesta situació tan i tan irregular i dolorosa per a les arques municipals, signats, permesos, tolerats, encarregats, aprovats i pagats per Ruth Rosique. Algú haurà de respondre d'aquest desgavell. Tot plegat, ja va provocar el trencament de govern amb tot el tema de La Copa - Jordi Pruneda, i lamentablement això és la punta de l'iceberg.

Seguint en la mateixa línia, el PSC-PSOE fan bandera de l'augment de sou de l'alcalde de 570 ? nets/mes. Ho presenten i escampen com una cosa espectacular, amb un percentatge del 31 % d'augment i s'obliden interessadament de la segona part: Jordi Camps es paga de la seva butxaca tots els desplaçaments de l'Ajuntament (gasolina, dietes, autopistes, aparcaments, dinars, avions, entre moltes altres coses). Aquesta és la fórmula que es va pactar i que no s'estava acostumat a veure, i nosaltres som transparents amb el que cobrem. Els socialistes desvirtuen la situació contínuament enfront de persones no avesades al tema econòmic, amb la voluntat del "difama que algo queda". Jules Renard deia: "De tant en tant digues la veritat perquè et creguin quan diguis mentides", i els del PSC-PSOE utilitzen aquesta tècnica.

L'equip de govern CIU-VST amb aquest tema de les irregularitats arribarà fins al final, no en tinguin cap dubte. No serem cooperadors necessaris d'una situació irregular que pot acabar molt malament.