18 de octubre de 2011
18.10.2011

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

El TSJC ha reafirmat la delimitació

Les Illes Formigues seguiran pertanyent a Palamós i Palafrugell

El tribunal ha desestimat el recurs que havia interposat Palamós per la delimitació que s'havia fixat el 2009

18.10.2011 | 17:56
Imatge de les Illes Formigues | Aniol Resclosa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha reafirmat la delimitació que el Govern va fer el setembre de 2009 sobre el repartiment de les Illes Formigues entre els ajuntament de Palamós i Palafrugell (Baix Empordà). El consistori de Palamós havia recorregut davant el tribunal aquesta decisió del departament de Governació però, finalment, el TSJC ha desestimat el recurs contenciós administratiu i ha donat per bona la delimitació feta llavors. Per tant, queda fixat que l'illa Gran i els illots propers pertanyen al terme de Palamós, i Sa Planassa, Sa Corba, s'escull Llagoster i els esculls de Fora pertanyen al terme municipal de Palafrugell.

L'any 2006 els municipis de Palamós i Mont-ras van pactar que les illes Formigues pertanyien al terme municipal de Palamós. El recull històric de Palamós i Mont-ras exposava que, fins el 1717, les illes Formigues van ser compartides per Palamós i Palafrugell; però més tard Mont-ras va substituir Palafrugell.

Uns mesos més tard, però, l'Ajuntament de Palafrugell va intervenir i va demanar que es revisés l'acord entre Palamós i Mont-ras perquè, segons les seves dades històriques, no havien deixat mai les Formigues mai havien deixat d'estar dins el seu terme municipal. D'aquesta manera, Palafrugell entenia que Palamós no podia negociar-ne l'annexió amb Mont-ras, ja que mai havien estat seves.

L'acord de la Generalitat, signat l'1 de setembre de 2009 pel llavors conseller de Governació Jordi Ausàs, va pendre en consideració l'argumentació de Palafrugell i va acordar repartir els illots entre les dues poblacions. Un acord que ara ha reafirmat la sentència del TSJC, amb data del 27 de setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook